Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: 75% Pančevaca odbilo da učestvuje u antikorupcijskoj anketi - | K-013 Portal

PANČEVO: 75% Pančevaca odbilo da učestvuje u antikorupcijskoj anketi

antikorupcijska anketa, ocd kareja, pancevo

U okviru zagovaračke inicijative „Sprovođenje antikorupcijskih politika je jedini pravi put Srbije u Evropsku uniju“ u realizaciji organizacije civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja, u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji sprovodi Beogradska otvorena škola (BOŠ), poslednje nedelјe marta, sprovedena je anketa među građanima Pančeva, koja bi trebalo da približi njihove stavove o problemu korupcije.

I pored zanimlјivog rezultata koje je ova ulična anketa ponudila za dalјe razmatranje aktuelnih procesa usmerenih na antikorupcijsku borbu, ostaje alarmantno upozorenje da je od 400 kontaktiranih gotovo 300, tačnije 287 ispitanika odbilo da učestvuje u ovoj anketi kada su čuli da se radi o anktikorupcijskoj anketi.

"Cilјna grupa ankete bile su žrtve korupcije, građanke i građani koji putuju autobusom. Opravdanje „žurim“ može se smatrati logičnim obzirom da je lokacija bio prostor ispred glavnog ulaza na autobusku stanicu. Ali, ako se čeka zeleno svetlo na semaforu, onda je opravdanje «žurim» lažno; tako je jedan građanin čuvši pitanje praktično pobegao od anketara, prešavši ulicu na crveno svetlo", navode iz Kareje. 

Nakon obrade prikuplјenih podataka, rezulati će biti javno saopšteni.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS