Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO na vodi!? Gradi se stambeno-poslovni kompleks na prostoru bivše staklare - | K-013 Portal

PANČEVO na vodi!? Gradi se stambeno-poslovni kompleks na prostoru bivše staklare

pancevo na vodi, stambeno-poslovni kompleks, staklara pancevo, pancevo, promist

Posle Beograda i Novog Sada, "na vodi" bi moglo da bude i Pančevo. Na prostoru nekadašnje staklare planirana je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa za 19.000 stanovnika. Opoziciji i aktivistima nejasno je kako će funkcionisati, praktično, grad u gradu koji već ima infrastrukturne probleme.

Firma za proizvodnju mineralnih đubriva kupuje nekadašnju staklaru u Pančevu i od industrijskog, pretvara je u stambeno-poslovni kompleks. I plan je, na javnoj raspravi, predočila javnosti, piše N1

„Uglavnom su se izbegavali odgovori što se tiče toga šta će od tereta pratećih objekata za ovaj planirani kompleks snositi poreski obveznici, odnosno Grad Pančevo, a šta investitor“, kaže Tamara Maksić iz Zeleno-levog fronta.

U pojašnjenju za N1, investitor je, međutim, bio kratak i jasan.

„Investicija će biti iz sopstvenih sredstava“, rekao je Dejan Tomašević, suvlasnik i direktor Promist d.o.o. Novi Sad.

I podrazumevaće, između ostalog, izgradnju stanova za projektovanih 19.000 stanovnika u gradu koji ima oko 70.

„Građani Pančeva će, ako se ne dozovu pameti, morati da se naviknu da žive u skučenim uslovima, jer 19.000 stanovnika, na malom prostoru, pa to je, otprilike, još trećinu Pančeva ćemo dobiti“, navodi za N1 Siniša Janković iz Instituta za istraživanje korupcije „Kareja“ .

„Mali Beograd“ u negativnom smislu

Stambeno-poslovni kompleks podrazumeva i tri kule visine do sto metara, dok je najviša zgrada u Pančevu, zgrada Glavne pošte duplo niža, oko 45 metara.

„Postajemo ‘mali Beograd’, ali u negativnom smislu, ne u pozitivnom, umesto da učimo iz grešaka Beograda, što se tiče infrastrukture i što se tiče gužve, mi, tj. gradske institucije, suprotno volji građana, žele da preuzmu te greške umesto da iz njih nauče nešto novo“, ističe Miša Sekulić i udruženja „Pančevo nije rupa“.

Prostor na kom je planirana izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa, od ranije je poznat i zbog požara koji je uznemirio ne samo građane Pančeva, jer je investitor na istom prostoru, svojevremeno, skladištio amonijum-nitrat, opasan po životnu sredinu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS