Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Nikolina Radovanović dvostruka šampionka na „Otvorenom prvenstvu Beograda“ - | K-013 Portal

PANČEVO: Nikolina Radovanović dvostruka šampionka na „Otvorenom prvenstvu Beograda“

nikolina radovanovic, otvoreno prvenstvo beograda, pancevo, ak tamis

U nedelju 12 maja u Beogradu je održano „Otvoreno prvenstvo Beograda“ u atletici u kategoriji mlađih pionira (U14). Učešće je uzelo više stotina atletičara iz atletskih klubova iz Srbije,a organizator takmičenja je bio Atletski Savez Beograda. Atletski klub Tamiš su predvodili trener Aleksija Kocić i četiri atletičarke koje su zabeležile zapažen uspeh.

Nikolina Radovanović,sjajna bacačica AK Tamiš odmah u prvoj seriji discipline bacanje Vortex-a,postavila je novi lični rekord od neverovatnih 57.05m (sa vetrom u grudi).Ostvareni rezulatat je ujedno i najbolji u Srbiji u 2024.godini.O veličinI nesvakidašnjeg talenta Nikoline Radovanović govori podatak da je jedina atletičarka u Srbiji koja Vortex baca na daljinu veću od 50m.S pravom je upoređuju da je prava naslednica velike Adriane Vilagoš,svetske šampionke u bacanju koplja.

Odmah nakon bacanja Vortex-a, Nikolina je otrčala na početak takmičenja u disciplini bacanje kugle,gde ubedljivo je osvojila još jednu zlatnu medalju sa izuzetnim rezultatom od 13.87m,što je njen novi lični rekord i ujedno najbolji rezultat u

Srbiji u kategoriji pionirki u 2024.godini. Na nedavnim testiranjima eksplozivne i brzinske snage,Nikolina je ostvarila nadprosečne rezultate i sve govori da u budučnosti može izrasti u vrlo uspešnu atletičarku.

Od ostalih atletičarki AK Tamiš,treba svakako još pohvaliti odličnu Unu Vojvodić ,koja je takmičila sa 3 godine starijim atetičarkama,ali i pored toga je u disciplini bacanje Vortex-a,ostvarila sjajan rezultat od 38,45m pomerivši granicu svog ličnog rekorda za punih sedam metara, i od 14 atletičarki zauzela visoko šesto mesto.

Za AK Tamiš takmičile su još i Nađa Cvetković u disciplinama bacanje kugle i 200m,i Minja Simović u disciplini bacanje Vortex-a.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.