Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Otvaranje izložbe "Veterani ULUS-a" 17. maja u Narodnom muzeju - | K-013 Portal

PANČEVO: Otvaranje izložbe "Veterani ULUS-a" 17. maja u Narodnom muzeju

otvaranje izlozbe, veterani ulusa, narodni muzej pancevo

U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja koji su ove godine istoga dana, 18. maja, Narodni muzej Pančevo organizuje izložbu Kluba Veterana ULUS-a. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za petak 17. maj u 14 časova, u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

Klub veterana ULUS-a je osobeno, čak jedinstveno udruženje likovnih stvaralaca, koje okuplјa starije, proverene, uveliko afirmisane autore od kojih su neki upisani u istoriju umetnosti.

Izložba pruža raspon raznoliko profilisanih idejnih i tematskih krugova. U pitanju su izrazi koji se prostiru od sasvim klasičnih pristupa koji podrazumevaju afinitet za realnu optiku, preko lirski iznijansiranih, poetski intoniranih do suptilno uobličenih iskaza.

Obuhvaćena su i druga kazivanja, poput geometrizovanih opažanja, potom, široke lepeze nadnaravnih, podsvesnih, nadrealno upriličenih konstanti ali i posve fantastičnih pobuda. Tome treba dodati sažeta, uopštena razrešenja oblika kao što su asocijativne, jasno upriličene apstraktne refleksije, koje upotpunjuju vizuelni kontekst ovogodišnje, 25. po redu izložbe Kluba.

Među delima 25 stvaralaca posetioci će moći da vide i radove dobro poznatih umetnika iz Pančeva poput Nade Onjin-Žužić, Milana Jakšića, Nade Denić i Mihajla Geruna.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.