Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk“ gostuje u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk“ gostuje u Kulturnom centru

predstava svejk, kulturni centar pancevo

U petak, 26. aprila, na repertoaru Kulturnog centra Pančeva je hit predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Švejk”, Jaroslava Hašeka u režiji Veljka Mićunovića. ‍U predstavi igraju Ozren Grabarić, Milutin Milošević, Milutin Dapčević, Miloš Lazarov, Vanja Nenadić/Nataša Marković, Dunja Stojanović i Iva Ilinčić. Glavni glumac u predstavi, Ozren Grabarić, dobitnik je godišnje nagrade Beogradskog dramskog pozorišta. Predstava traje 100 minuta, a karte se mogu kupiti na biletarnici KCP-a po ceni od 2000 dinara.

Predstava je zasnovana na nezavršenom satiričnom romanu češkog pisca Jaroslava Hašeka, „Doživljaji dobrog vojnika Švejka u svetskom ratu”, izdatom 1923. godine, koji se smatra jednim od najvećih antiratnih romana svih vremena.

Komad govori o češkom veteranu Jozefu Švejku i njegovim komičnim i strašnim doživljajima u vojsci, kroz galeriju raznih čudnovatih likova u novom okruženju u kom se našao. Priča počinje atentatom u Sarajevu koji prethodi Prvom svetskom ratu. Švejk je toliko uzbuđen zbog služenja svojoj državi u ratu da niko ne može sa sigurnošću da utvrdi da li je malouman, ili vešti saboter austrougarske armije. 

Sjajnoj glumačkoj ekipi na sceni je prisružena i muzičarka Ivana Vukmirović koja je sve vreme prisutna na sceni, i svirajući gitaru i pevajući songove predstavlja neku vrstu lajt motiva koji se provlači kroz ovu antiratnu dramu i tragikomediju. Songove je napisala Nevena Glušica, takođe kompozitorka muzike „Švejka”.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS