Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Predstava „(Pra)Faust“ 18. aprila u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Predstava „(Pra)Faust“ 18. aprila u Kulturnom centru

prafaust, pozorisna predstava, kulturni centar pancevo

Aprilski pozorišni program počinjemo u četvrtak, 18. aprila od 19.30 gostovanjem predstave „(Pra)Faust” Johana Volfganga Getea, u režiji Borisa Liješevića. U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Ozren Grabarić, Iva Ilinčić, Mirjana Karanović, Ivan Tomić, Danijel Sič i Stanislava Nikolić. Karte po ceni od 2000 dinara prodaju se na blagajni Kulturnog centra Pančeva.

Reč reditelja:

Faust je deo životnog puta, kada sve što smo gradili, čemu smo život posvetili izgleda promašeno i bez smisla, spremni da sve bacimo u vodu zarad samo jednog trenutka utehe. Jedini izlaz je iskušenje. Čovek hrli u iskušenje ne da bi dokazao svoju vernost i postojanost, već da bi u padu našao olakšanje. Da bi se osvetio sebi i svom promašenom životu i makar u bolu osetio pravi život… Da bi kaznio svoje godine koje su prošle, jer on hoće nazad u život, u mladost, u strast, neobuzdanost, zagrljaj. U takvim trenucima nas sluša i gleda cela vasiona. I Gospod koji ćuti i čeka, ali i đavo koji sve čežnje može da ispuni i da vrati vreme i mladost i lepotu, vitalnost, ženu… Samo traži da mu pružiš ruku i prihvatiš iskušenje i već imaš sve. Sve osim slobode. Đavo daje iluziju slobode i drži te u vlasti. Kad primetiš da si u njegovoj vlasti, to više nije važno, jer i više nisi onaj koji si bio. Faust je poslednja borba u kojoj ne pomaže ni pamet ni obrazovanje. Najpametniji čovek ostaje bez svih argumenata kojima se tokom života oružao, bez znanja, bez mudrosti, bez smirenosti. Gde je onda pomoć? Kako se boriti? ”Faust“ je najteže od svih iskušenja- iskušenja besmisla. Ovo je komad o čežnji za životom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS