Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Projekcija etnološkog filma i razgovor sa Desankom Petrov Morar 5. juna u Narodnom muzeju - | K-013 Portal

PANČEVO: Projekcija etnološkog filma i razgovor sa Desankom Petrov Morar 5. juna u Narodnom muzeju

desanka petrov morar, pancevo, narodni muzej pancevo

Povodom retrospektivne izložbe - 60 godina stvaralaštva Dese Petrov Morar Narodni muzej Pančevo priređuje projekciju etnološkog dokumentarnog filma „Sefkerinska Mandalina“ u produkciji Etnografskog muzeja u Beogradu i razgovor sa umetnicom Desankom Petrov Morar u sredu, 5. juna, u Galeriji Narodnog muzeja Pančevo s početkom u 19 sati.

Dokumentarni etnološki film „Sefkerinska Mandalina“ snimlјen je 1994. godine u produkciji Etnografskog muzeja u Beogradu, režiju potpisu Siniša Dimitrijević i etnolog Ljubomir Relјić, nekadašnji direktor Narodnog muzeja Pančevo.

Ako nikada niste čuli, ili vas zanima šta su Zavetine, Mandalina, Revena ili čime to „babe peru zube“ dođite da saznate o istoriji i običajima Banata koji lagano nestaju.

O Mandalini, jednoj od najvećih seoskih zavetina, koja se već dva veka održava u Sefkerinu, ali i o svojoj umetnosti, nakon projekcije filma sa publikom će razgovarati Desa Morar.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.