Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokret “Levica Srbije” donosi novu politiku - | K-013 Portal

Pokret “Levica Srbije” donosi novu politiku

Levica Srbije nastala je u decembru prošle godine i trenutno je najbrže rastuća opoziciona snaga na srpskoj političkoj sceni, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare ove stranke.

Ideološki, Levica Srbije pripada modernoj evropskoj levici, a kada to kažemo mislimo da bi u centru politike trebalo da bude čovek, a ne tržište - kao što je slučaj sa neoliberalnim kapitalizmom u kojem živimo.

Slobodan Bugarin, predsednik GO Pokreta Levica Srbije Pančevo kaže da se oni bore za srednji sloj, koji se nalazi na marginama društva.

“Treba istaći da Levica Srbija trenutno ima dve stotine članova u Pančevu i da su sugrađani u našem pokretu prepoznali jednu novu energiju, novu snagu koja se okupila oko ideje. Za razliku od ostalih političkih stranaka i pokreta, Levica Srbije donosi novu politiku koja se odnosi i na Pančevo. Mi oko sebe želimo da okupimo mlade ljude koji bi se prvenstveno zalagali za levičarsku ideju i koji nisu zadovoljni svojim trenutnim stanjem, ali žele da se bave političkim aktivizmom i žele da promene svoju situaciju, pa ovim putem pozivamo sve zainteresovane sugrađane i sugrađanke da se priključe našem pokretu, rekao je Bugarin.

Na prošloj sednici Skupštine grada Pančeva, odbornik Levice Srbije i predsednik Gradskog odbora, Slobodan Bugarin, predložio je pokretanje inicijative za ukidanje novčanih nadoknada Nadzornih odbora Javnih i Javno-komunalnih preduzeća i usmeravanje novca Domu zdravlja Pančevo, kako bi se preduzeli prvi koraci za osnivanje nove jedinice pri Domu zdravlja pod nazivom „Preventivni centar“, uz obrazloženje: „Mi živimo u Pančevu i znamo da je u poslednje vreme prisutna ekspanzija malignih oboljenja. Preventivni centar bi vršio besplatne specijalističke preventivne preglede naših sugrađanki i sugrađana, što bi trebalo da donese veoma dobre rezultate, jer svi mi znamo da je procenat izlečenja bolesti otkrivenih u ranom stadijumu veoma visok.”

“Nažalost, Skupština grada nije prihvatila inicijativu. Levica Srbije poziva sve naše sugrađanke i sugrađane da potpišu pokretanje ove inicijative, kako bismo pokazali da je ovo neophodno gradu kao što je Pančevo. Prostorije Levice Srbije u Pančevu biće otvorene u sredu, 9. marta u Ulici Žarka Zrenjanina, broj 26, svakog radnog dana od 15 do 17 časova, rekao je Aleksandar Jovanović.

Na konferenciji za novinare je rečeno da im se zainteresovani sugrađani mogu obratiti na fejsbuk stranici „Pokret Levica Srbije Pančevo“ i putem telefona 062/234-361.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.