Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predizborno šminkanje PANČEVA: Igralište iznad cevi gradskog vodovoda u naselju Kotež 2 - | K-013 Portal

Predizborno šminkanje PANČEVA: Igralište iznad cevi gradskog vodovoda u naselju Kotež 2

pancevo, predizborna kampanja, izgradnja igralista, decje igraliste, kotez 2

U okviru predizborne kampanje, gradska vlast je rešila da pokupi još malo poena gradeći dečija igrališta u pančevačkim naseljima. U redu, gradi se i to je lepo, ali jedan detalj je izazvao ogromnu pažnju javnosti jer se igralište u naselju Kotež 2 gradi iznad cevi gradskog vodovoda.

Ova kontroverzna odluka potvrđena je za K-013 portal od strane Aleksandra Radulovića, v.d. direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Pančevo.

Prema njegovim rečima, vodovodne cevi se nalaze na dubini od 1,2 metra.

"U zavisnosti od konkretne situacije, kod eventualne havarije u ovom delu, uz prisustvo i ocenu stručnjaka, određuje se način saniranja iste," izjavio je Radulović.

Međutim, ostaje pitanje koliko je mudro postavljati dečje igralište na ovako osetljivoj lokaciji.

Radulović tvrdi da parterno uređenje javne površine, uključujući postavljanje klupa i dečjih igrališta, ne predstavlja opasnost po instalacije gradskog vodovoda. No, stručnjaci i građani postavljaju pitanje koliko je to zaista bezbedno, posebno u slučaju potencijalnih havarija.

Nakon završetka izgradnje, igralište će biti dato na upravljanje JKP "Zelenilu," koje će biti zaduženo za njihovo održavanje. Međutim, cena izgradnje ovih igrališta ostaje nepoznata javnosti, a izvođači radova su, kako to često biva, "Gradcom build" doo iz Pančeva i "Kreativni gradski centar" doo iz Beograda.

Ova situacija izaziva sumnju u transparentnost i dodatno potpiruje sumnju u motive gradskih vlasti.

Da li je ovo samo još jedan predizborni trik koji može skupo koštati građane Pančeva?



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.