Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SPEKTAKL u Devojačkom Bunaru: 5. FOX TRAIL okupio preko 400 trkača (FOTO) - | K-013 Portal

SPEKTAKL u Devojačkom Bunaru: 5. FOX TRAIL okupio preko 400 trkača (FOTO)

fox trail, devojacki bunar, ak panonija, pancevo

U subotu 11.05.2024. u Deliblatskoj peščari na lokaciji Devojačkog bunara Atletski klub "Panonija" uz podršku Opštine Alibunar, Sportskog saveza Opštine Alibunar i Šumskog gazdinstva "Banat" Vojvodinašume organizovao peti po redu Fox Trail ili u prevodu na naš jezik "Trka stazama Bantske lisice".

Kao i u prethodnim izdanjima manifestacija je počela dečjim trkama koja je okupila preko 180 mališana od uzrasta predškolaca do osnovaca 8. razreda. U svakoj trci dužine od 100 do 600m prvih troje su nagrađeni posebnim medaljama a prvih 6 je nagrađeno diplomama poklon paketima sponzora trke.

IMG 2305654165

Nakon toga manifestaciju je u ime Opštine Alibunar otvorio g. Davor Petrović, sekretar Sportskog Saveza Opštine Alibunar i tom prilikom takmičarima poželeo lake noge i dobre rezultate.

Takmičari su kao i prethodnih godina trčali jednu od trka a trase su bile iste dužine: 5, 10.5 i 21 km.

Odmah potom Dušica Kovjanić je sa svojom ekipom Kangoo kluba iz Pančeva započela grupno zagrevanje uz motivacionu muziku za trku.

IMG 236536513541

U glavnim trkama nastupilo je preko 300 trkača iz celog regiona i 8 Evropskih zemalja tako da je Fox Trail i dalje zadržao status internacionalnog takmičenja.

Pobednice u trci na 5 km su bile: 1. Ivona Grubišić, 2. Lidija Stojanović i 3. Jovana MIlošević a u muškoj konkurenciji su pobedili: 1. Milan Cvijanović, 2. Dragan Despić i 3.Aleksandar Tomić.

U trci na 10,5 km pobednice su bile: 1. Tamara Ondrik, 2. Jovana Marić i 3. Dejana Mihajlović dok su kod muškaraca njbrži bili 1. Kristijan Stošić, 2. Mirko Stanković i 3. Ajredin Ajeti.

IMG 2340631351

U glavnoj trci na 21km pobednice su bile: Ana Božilović, 2. Maja Kovačević i Vera Velimirović dok su šampioni Fox traila bili: 1. MItar Andrić, 2. Aleksandar Pavlović i 3. Nikola Škiljević

"I ovoga puta nam je bila čast da pored 300 takmičara u glavnim trkama ugostimo brojne goste i pratioce trkača a osim toga tu nam je i veliki broj dece iz Atletskih klubova "Tamiš", "Es Atletiks" iz Sremskih Karlovaca, "Long Jump-Ivana Španović" iz Zrenjanina, Vrbaškog Atletskog kluba,Karate kluba "Budućnost" iz Alibunara ali i tim Bušido Challenge iz Šapca koji je nakon dečjih trka organizovao promociju trka sa preprekama za mališane od 4 do 14 godina" - rekao je Saša Stojilović, predsednik Atletskog kluba "Panonija" iz Pančeva.

IMG 265465165165

Učesnici su uglavnom bili zadovoljni organizacijom a mališani su dobili sveže pecivo i sokiće dok je na kraju bio pripremljen lovački gulaš za sve posetioce.

Atletski klub "Panonija" poziva sve rekreativce da se preko sajta Trka.rs prijave za "XII Pančevački maraton" u Narodnoj bašti koji je takođe u tehničkoj organizaciji tog kluba.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.