Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sporazum o saradnji Centra za talente iz Pančeva i Kikinde - | K-013 Portal

Sporazum o saradnji Centra za talente iz Pančeva i Kikinde

Dr Dragoljub Cucić, rukovodilac pančevačkog Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov potpisali su 12. aprila sporazum o saradnji koji predviđa rad sa darovitim i visoko motivisanim učenicima.

Dr Dragoljub Cucić, kaže da su, osim njega, u delegaciji bili i članovi Upravnog odbora dr Aleksandar S. Nikolić i mr Jovan Jović.

Na osnovu tog sporazuma iniciraće se osnivanje odelenja RCT "Mihajlo Pupin" - RCT "Dušan Vasiljev", Kikinda - koje će voditi računa o darovitim učenicima Severnog Banata i sistemski raditi na njihovom daljem razvoju, kaže Cucić.

Mladi Kikinđani, čija potreba za znanjem prevazilazi sadržaje koje im se nude u školama, ubuduće će biti u fokusu mentora koji će sa njima raditi.

-Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju na ono što je najvažnije u svačijem životu, a to je podizanje nivoa znanja. Ovakvi sporazumi pokazuju čemu stremi naš grad, kazao je gradonačelnik Markov.

Koordinator Centra za talente, profesor Srđan Srdić naveo je da će preuzeti model po kom funkcioniše Centar za talente u Pančevu.

Rukovodilac RCT "Dušan Vasiljev" u Kikindi je književnik i doktorand Filološkog fakulteta Beogradskog univerziteta, Srđan Srdić, dugogodišnji uspešni saradnik RCT "Mihajlo Pupin", u radu sa darovitim učenicima.

V.J.P.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS