Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U akciji “Skener 2” uhapšen i Pančevac - | K-013 Portal

U akciji “Skener 2” uhapšen i Pančevac

U okviru akcije “Skener 2” danas je u više gradova u Srbiji, među kojima je i Pančevo, uhapšeno 49 osoba zbog korupcije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, uhapsili su i zadržali S.K. (1945) iz Pančeva, odgovorno lice ''Globus auta“iz Pančeva i D.V. (1966) iz Mačvanske Mitrovice, zaposlenog u Fondu za zaštitu životne sredine Republike Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i nesavestan rad u službi.

Osumnjičeni S.K. je jula 2010. godine i januara 2011., novac dobijen od Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije, namenjen sufinansiranju projekata izrade projektno tehničke dokumentacije za izgradnju solarne elektrane i izrade elektro-pogonskih sistema na vozilima u iznosu od 17.720.000 dinara, nenamenski utrošio.

Osumnjičeni D.V. zadužen za nadzor nad realizacijom pomenutih projekata, nije vršio kontrolu trošenja ovih sredstava, niti je preduzeo mere u cilju raskida ugovora i povraćaja sredstava, navodi se između ostalog u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u okviru akcije „Skener 2“, koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i poreskom policijom,  u više gradova u Srbiji uhapšeno 49 osoba osumnjičenih da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela.

Stefanović je istakao da je počinjenim krivičnim delima, koja se pretežno odnose  na zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, budžet Republike Srbije,  Autonomne pokrajine Vojvodine, više opština, privrednih subjekata i fizičkih lica oštećen za oko 7,6 miliona evra.

Akcija je, kako je naveo, sprovedena u više gradova u Srbiji - Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Boru, Zaječaru, Jagodini, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Somboru, Kikindi i Zrenjaninu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Tocak srece Zima 460X600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city