Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić (SPN): Zašto se Vučić plaši međunarodne komisije ako su izbori bili najčistiji do sada - | K-013 Portal

Aleksić (SPN): Zašto se Vučić plaši međunarodne komisije ako su izbori bili najčistiji do sada

miroslav aleksic, srbija protiv nasilja

Jedan od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ (SPN) Miroslav Aleksić upitao je danas zašto se predsednik Srbije Aleksandar Vučić plaši međunarodne komisije ako su izbori održani 17. decembra, kako kaže, bili „najčistiji“ do sada.

Aleksić je za list „Danas“ govoreći o izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji upitao i zašto je aktuelna vlast pozvala njihove posmatrače na izbore ako ih ne zanima izveštaj EU.

On je rekao da očekuje rezoluciju koja će imati veliku političku težinu, kao i da nema iluziju da će stranci Srbiji pokloniti demokratiju, vladavinu prava i bolji život, već da za to treba „da se izborimo sami“.

„U kontekstu duge borbe protiv ovog uzurpatorskog režima svakako je od velikog značaja i reakcija i svest međunarodne zajednice o onome što se u Srbiji dešava, a posebno od strane EU na čije članstvo pretendujemo“, ocenio je Aleksić.

On je kazao i da će poslanici liste „Srbija protiv nasilja“ biti u Narodnoj skupštini 6. februara na konstitutivnoj sednici i to sa jasnim planom delovanja o kom ne žele unapred da iznose detalje.

Govoreći o prihvatanju mandata on je naveo da je 900.000 građana dalo podršku listi SPN na izborima, uprkos svim neregularnostima, te ocenio da je opozicija te glasove pošteno osvojila i da su mandati pošteno zasluženi.

Aleksić je komentarišući proces formiranja gradske vlasti u Beogradu rekao da je odbijanje lidera pokreta „Mi-Glas iz naroda“ Branimira Nestorovića da napravi vlast sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS), Vučićevo pokriće za nove izbore u prestonici.

Dodao je da će Vučiću izgovor biti, „ne što je uhvaćen u izbornoj krađi“, već to da nema većinu.

„Pritom, da iskoristi Nestorovića kao opoziciju još jedan krug i pokuša da još jednom obmane građane da se radi o opozicionom kandidatu“, ocenio je Aleksić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS