Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić: Zakletvu u Skupštini nismo hteli da polažemo sa onima koji su pokrali izbore - | K-013 Portal

Aleksić: Zakletvu u Skupštini nismo hteli da polažemo sa onima koji su pokrali izbore

miroslav aleksic, srbija protiv nasilja

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da je to što su poslanici liste „Srbija protiv nasilja“ i koalicije Nada poslaničku zakletvu juče položili u holu Narodne skupštine, „poruka da neće da polažu zakletvu sa onima koji su pokrali izbore“.

„Nismo položili zakletvu ni pred kakvim medijima, već pred građanima Srbije“, rekao je Aleksić, koji je i narodni poslanik, za televiziju N1, povodom toga što je ranije danas premijerka Ana Brnabić optužila opoziciju da, to što su polagali zakletvu u holu, ima isti značaj kao da su je polagali u toaletu Skupštine.

Na pitanje da li je na taj način iskazano nepoštovanje prema Skupštini Srbije, Aleksić je rekao da je ponašanje poslanika sa liste „Srbija protiv nasilja“, ne samo na konstitutivnoj sednici već i ranije „posledica toga kako danas živimo“, „stanja agresije“ i toga što se „sve raspada“.

„Taj parlament su oni urušili i ponizili, kao nikada niko pre njih. Upravo oni koji su većina, Srpska napredna stranka (SNS) sa njihovim partnerima. Oni su pretvorili parlament u protočni bojler, u servis Vlade i servis Aleksandra Vučića“, rekao je Aleksić.

Kazao je da je u prethodnom sazivu parlament usvajao „2,77 zakona dnevno“, u radnim danima, a da su se sednice najčešće zakazivale po hitnom postupku, bez mogućnosti da opozicija učestvuje u formiranju dnevnog reda.

„Umesto da parlament ima kontrolu izvršne vlasti, od 197 usvojienih zakona samo jedan je predložila skupština, ostale je inicirala vlada“, rekao je Aleksić.

Naveo je da su poslanici SNS-a juče, na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije, koja je bila zakazana u 10.00 sati, „u 7.00 sedeli u svojim foteljama“.

Prema njegovim rečima to pokazuje da su „oni u nekoj paranoji“, jer „znaju da su uhvaćeni u krađi“.

Aleksić je rekao da je koalicija „Srbija protiv nasilja“ donela odluku da ne prihvati nijednu funkciju u parlamentu, „koja podrazumeva dogovor sa režimom“, ali da će „uzeti sve ono što im pripada“, kao što su mesta u odborima koja po kvotama pripadaju svim poslaničkim grupama, i mesta u svim delgacijama i u svim komisijama.

„Mi nećemo odustati od toga da ovaj parlament nema legitimitet“, istakao je Aleksić i dodao da je to tako zbog kršenja izborne volje građana, kao i da će na međunarodnom planu učiniti sve da se ta krađa dokaže.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS