Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ambasador Rusije u Srbiji : Nijedna odluka o Kosovu neće moći da prođe bez podrške SBUN - | K-013 Portal

Ambasador Rusije u Srbiji : Nijedna odluka o Kosovu neće moći da prođe bez podrške SBUN

aleksandar bocan harcenko, ambasador rusije u srbiji

Nijedna odluka u vezi sa Kosovom i Metohijom neće moći da prođe bez podrške Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

On je u intervjuu za Radio televiziju Vojvodine rekao da ne može da kaže da se rešavanje kosovskog pitanja dešava "zaobilaskom" Saveta bezbednosti, da su diskusije redovne i da se tamo i dalje razmatra situacija.

Bocan Harčenko je dodao da Rusija nije imala zvaničan poziv za učešće u dijalogu na drugačiji nacin.

Dobra saradnja Srbije i Rusije

On je kazao da Rusija i Srbija imaju dobru saradnju, da Srbija polazi od toga da je Rusija član Saveta bezbednosti i da nastupa u tom formatu.

"Beograd nije ništa tražio od nas niti bi mi na taj način nešto tražili od Beograda, ali sarađujemo na najbolji način na osnovu zajedničkih interesa. Rezolucija 1244 je ono što je važeće. Ona govori o posebnom statusu Kosova, ali ne o Kosovu kao nezavisnoj državi", rekao je ambasador Rusije u Srbiji.

"Rusija je spremna da razmotri nove aspekte, ali samo ako Srbija to želi. Ako poziva bude bilo, zvaničan poziv da Rusija učestvuje na drugačijem nivou, mi ćemo to razmotriti svakako", dodao je Bocan-Harcenko.

"Dvostruki standardi"

Govoreći o dvostrukim aršinima, ambasador smatra da nije u redu da Amerika prodaje oružje na Kosovu, a da se deklarativno zalaže za mir i stabilnost.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS