Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Anđelković za Betu: Opozicija bi prevarila birače ukoliko bi izašla na izbore pod Vučićevim uslovima - | K-013 Portal

Anđelković za Betu: Opozicija bi prevarila birače ukoliko bi izašla na izbore pod Vučićevim uslovima

dragomir andjelkovic

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da bi opozicione stranke prevarile sopstvene birače ukoliko bi izašle na izbore pod uslovima koji su bili 17. decembra.

Anđelković je agenciji Beta kazao da opozicija nema šta da traži na izborima pod uslovima koje određuju Srpska napredna stranka (SNS) i Aleksandar Vučić.

„Opozicija ne sme da ponovi grešku koju je učinila u decembru prošle godine i da svoju glavu ponovo stavi (Aleksandar) Vučiću na panj. Preporuke ODIHR-a su korektne i odmerene i ako se minimum njih ne ispuni opozicija ne bi smela da izađe na beogradske izbore“, rekao je on.

Ako vlast nije odlučila da ide na totalnu krađu izbora, dodao je, morala bi da sprovede preporuke ODIHR-a za održavanje izbora pod ravnopravnim uslovima za sve učesnike.

„Ukoliko se preporuke ODIHR-a ne sprovedu, opozicija nema šta da traži na izborima. U tom slučaju Vučić će moći da ponovi izbornu krađu iz decembra, a ako opozicija izađe na izbore pod takvim uslovima birači će smatrati da ih je prevarila opozicija, a ne Vučić“, ocenio je Anđelković.

Upitan na koje preporuke ODIHR-a bi opozicija morala posebno da insistira, Anđelković je kazao da mora da postoji puna kontrola nad izbornim procesom.

„Pored sređivanja biračkog spiska, na svim biračkim mestima bi morale da se postave kamere koje bi onemogućile direktnu krađu glasova i glasanje fantomskih birača. Takođe, u predizbornom periodu ne bi smela da se koriste budžetska sredstva za stranačke promocije i potkupljivanje birača. Između vlasti i opozicije bi trebalo da se postigne sporazum o ravnopravnom predstavljanju u medijima“, kazao je analitičar.

Prema njegovim rečima, vlast i opozicija bi trebalo da se dogovore i oko datuma održavanja beogradskih izbora.

„Ne može Vučić samoinicijativno da određuje datum izbora. Opozicija više ne bi smela da prihvati nijednu autoritarnu odluku vlasti. Ako neko u opoziciji prihvati Vučićeve uslove to će značiti da oni rade za vlast“, naglasio je Anđelković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS