Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borović (Narodna stranka): Ekspo je projekat za bankrot Srbije - | K-013 Portal

Borović (Narodna stranka): Ekspo je projekat za bankrot Srbije

borislav borovic, eksp

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Borović izjavio je danas da je međunarodna specijalizovana izložba Ekspo 2027, koja će biti održana u Beogradu, „projekat za bankrot i zabijanje poslednjeg eksera u kovčeg dužničkog ropstva Srbije“.

„Ekspo će koštati 18 milijardi evra iz kredita i biće održan na 250.000 kvadratnih metara, a posle Beograda, ta izložba će biti održana u Rijadu u Saudijskoj Arabiji i koštaće 7,8 milijardi evra na šest miliona kvadratnih metara, dok će Olimpijske igre u Parizu koštati osam milijardi evra“, uporedio je Borović gostujući na zrenjaninskoj televiziji KTV.

On je istakao da je usvojen leks specijalis (poseban zakon) za Ekspo, koji je suspendovao javne nabavke i konkurenciju, što, kako je ocenio, znači da vlast može da troši pare kako god hoće.

„Sve saobraćajnice i drugi objekti koji će biti građeni u okviru projekta Ekspo potpadaće pod tajnost ugovaranja“, dodao je Borović.

Po njegovim rečima Srbija dugove vraća uzimanjem novih i da zato zemlji „preti opasnost da poverioci, kada više ne bude moguće novo zaduživanje, zatraže da umesto novca dobiju EPS i sve drugo što je vredno, uključujući i delove državne teritorije“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS