Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Poslanici EP neće da mi određuju koga ću da zovem na međustranački dijalog - | K-013 Portal

Dačić: Poslanici EP neće da mi određuju koga ću da zovem na međustranački dijalog

ivica dacic, dijalog vlasti i opozicije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić rekao je danas da poslanici Evropskog parlamenta koji posreduju u međustranačkom dijalogu pred izbore „sigurno neće da mu određuju koga će da zove“ na razgovor.

Dačić je govoreći o predstojećim razgovorima, opoziciju u Srbiji uporedio sa „razmaženim detetom“.

„Imate jedno razmaženo dete koje je naviklo da sve dobija i kad nešto ne dobija on odmah zove mamu i tatu, a to su evropski parlamentarci“, kazao je.

Predsednik skupštine je naveo kako se očekuje da im evroparlamentarci „nešto nametnu“ i da oni to treba da prihvate.

„Od toga nema ništa – da odmah kažem, da ne gubimo vreme“, rekao je.

Kazao je da se oni „mešaju i u procese koji se vode u Srbiji“ kao, na primer, oko afere Jovanjica.

Istakao je da će i skupština analizirati i doneti svoj zaključak o izveštaju o napretku Srbije ka Evropskoj uniji izvestioca Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika

„Možemo valjda i mi da donesemo neku rezoluciju o njima“, naveo je Dačić.

Komentarišući dijalog Beograda i Prištine, rekao je da će specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Prištine i Beograda Miroslav Lajčak „nesumnjivo imati najviše problema s Prištinom“.

Govoreći o istrazi protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, Dačić je ocenio da Belivuk možda nije bio šef te grupe, nego je i on imao svog šefa.

„Ovde svi podaci govore da postoji moguća politička pozadina“, naveo je Dačić, dodajući da je reč o preuzimanju vlasti što bi usledilo posle eliminisanja Aleksandra Vučića.

On smatra da bi „inostrani faktor“ to iskoristio za svoje interese.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.