Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Na sastanku s evroparlamentarcima zatražena promena gotovo svega u vezi sa izbornim procesom - | K-013 Portal

Đilas: Na sastanku s evroparlamentarcima zatražena promena gotovo svega u vezi sa izbornim procesom

dragan djilas, dijalog o izbornim uslovima, ssp, stranka slobode i pravde

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio da je dijalog sa evroparlamentarcima, koji je počeo danas, protekao u "konstruktivnoj atmosferi" i izrazio nadu da će razgovori biti nastavljeni u junu uživo, kada će poslanici Evropskog parlamenta moći da putuje van granica EU, što sada ne mogu zbog pandemije.

Djilas je nakon uvodnog onlajn sastanka dela opozicije sa evroparlamentarcima za televiziju N1 rekao da su "predstavnici opozicije izneli svoje ideje o tome šta bi trebalo menjati u izbornom sistemu, o medijima ali i po pitanju pritiska na birače".

On je naveo da su predstavnici opozicije izneli zahtev i da se jedna slobodna frekvencija koja još postoji dodeli televiziji koja bi se profesionalno bavila svojim poslom.

Na pitanje šta su predstavnici Evropskog parlamenta danas rekli, Djilas je odgovorio "da je dogovor da se o tome ne priča", i dodao da su predstavnici opozicije na sastanku ukazali da se "stalno Srbija uslovljava dijalogom s Kosovom, ali nema uslovljavanje režima dijalogom unutar Srbije, demokratijom unutar Srbije".

Na pitanje šta je još zatraženo na današnjem sastanku, Djilas je rekao da su to bili predlozi i zahtevi "da se promeni gotovo sve u vezi sa izbornim procesom, pre svega mediji"

"Predložili smo da udruženja novinara predlože ljude na RTS-u koji bi uredjivali program svakog drugog dana. Rekao sam jednu stvar stav evroparlamentaraca da li će da dozvole ovakav režim, to je na njima, ali mi sa ove strane, ni Borko Stefanović, ni (Marinika) Tepić, ni ja, šta smo doživeli, mi da nas neko ismeva nećemo da prihvatimo. Imamo ljude s konkretnim izjavama, ponudili smo EU parlamentarcima da im ispričaju šta se dešava na lokalu, kao i o ovome u Jagodini", kazao je Djilas.

Onlajn konsultacije predstavnika srpske opozicije sa evroposlanicima održane su danas pre podne u prostorijama Delegacije EU u Beogradu.

Ranije je rečeno da će na tom prvom sastanku učestvovati svi potpisinici zajedničke platforme, odnosno predsednik SSP Dragan Djilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, Pokreta za preokret Janko Veselinović i član Političkog saveta Ne davimo Beograd Djordje Pavićević.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.