Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas poručio Merkel: Povedi sa sobom Vučića, sad kad odlaziš iz politike - | K-013 Portal

Đilas poručio Merkel: Povedi sa sobom Vučića, sad kad odlaziš iz politike

dragan djilas, angela merkel

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas poručio je danas nemačkoj kancelarki Angeli Merkel "da bi bilo pošteno da sada, kada odlazi iz politike, sa sobom povede i Aleksandra Vučića jer ga je dovela na vlasti i na vlasti sve vreme održavala".

"Merkel je istorijska ličnost, obeležila je jednu epohu Nemačke i Evrope. Iza nje će ostati mnoge stvari ali će u nasledje ostati i Orban, Janša i Vučić. Najviše Vučić. Uz njenu podršku on je došao na vlast, ona ga je dovela na vlast", rekao je Djilas ispred zgrade Predsedništva Srbije, gde se obratio novinarima povodom kontratužbe koju je protiv njega podneo predsednik države Vučić.

Djilas je istakao da je tadašnji predsednik države Boris Tadić, u prisustvu Merkel, odbio da povuče policiju sa severa Kosova, ali je, rekao je Djilas, to prihvatio Vučić, nakon čega je povukao i sudove i mnogo drugog učinio.

Kako je naveo, "zauzvrat je Merkel i veći deo Evrope žmurio na uništavanje institucija, demokratije, slobode u Srbiji".

On je rekao da na izborima u Nemačkoj očekuje pobedu Socijaldemokrata, novu nemačku vladu, "koja će zaista da se bavi celom Evropom i ovim regionom"

"Halde da se izadje iz licemernog odnosa. Ako zaista želite da ovaj region i Srbija budu deo Evropske unije hajde da radimo zajedno. Ako ne želite prestanite da usvajate izveštaje Evopske komisije kad nikakvih posledica po onog koji krši sve evropske norme nema", istakao je Djilas.

Nijedan sud mi ne može zabraniti da kritikujem Vučića

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas poručio je danas da ga nijedan sud ne može sprečiti da govori istinu i da je sve što je rekao o predsedniku države Aleksandru Vučiću, zbog čega je on podneo protivtužbu, tačno, kao i da će sa stotinama hiljada gradjana širom Srbije nastaviti da se bori "protiv zla" koje predstavlja sadašnja vlast.

"Jedini sam opozicioni političar u Evropi protiv kojeg je predsednik države podneo protivtužbu tražeći da mi se zabrani da govorim da je režim povezan kriminalom, da laže kad kaže da imam novac na Mauricijusu i da je kukavica", rekao je Djilas ispred zgrade Predsedništva.

Kako je rekao, Vučić je izostao svih šest puta sa ročišta povodom tužbe koju je protiv njega podneo zbog tvrdnje da je kriminalac, iako se, naglasio je Djilas, ni jedan postupak ne vodi protiv njega.

Djilas je naveo da je Vučić podneo protivtužbu kako bi odugovlačio taj postupak po tužbi, koji se bliži kraju. U protivtužbi je, izmedju ostalog, naveo da je Djilas izjavio kako je država povezana sa kriminalom pa zato država i ne može da ga pobedi.

"Pa to svi vide u Srbiji. I mediji pod njegovom kontrolom pisali su da je klan Belivuka povezan sa pojedinim funkcionerima u Ministrarstvu unutrašnjih poslova", naveo je Djilas.

On je rekao i da je u poslednjih godinu dana protiv njega objavljena 321 naslovna strana u provladinim medijima i emitovani mnogi sati programa na takvim televizijama, navodeći da su na udaru i funkcioneri SSP Borko Stefanović, Marinika Tepić i Dušan Nikezić.

"Kad kritikujem Vučića kao predsednika države i stranke to nije napad na državu već borba za normalan život", rekao je Djilas, koji je ispred zgrade Predsedništva izložio neke od naslovnih strana tabloida sa napadima na njega.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.