Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas posle susreta sa Eskobarom: Očekujemo samo podršku demokratiji - | K-013 Portal

Đilas posle susreta sa Eskobarom: Očekujemo samo podršku demokratiji

dragan djilas, ssp, stranka slobode i pravde

Predsednik opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je posle sastanka u američkom Stejt departmentu da je na gradjanima Srbije da menjaju vlast u svojoj zemlji, a da od država koje se zalažu za demokratiju očekuje da podrže evropske standarde.

„Nismo došli po podršku, došli smo da sa predstavnicima najveće svetske sile razgovaramo i iznesemo stavove o svemu što se dešava u Srbiji“, rekao je Djilas za Glas Amerike posle sastanka sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Djilas nije želeo da potvrdi da njegova stranka izlazi na izbore 2022, niti ko je mogući kandidat opozicionog bloka, ali je izrazio optimizam da će opozicija pobediti na lokalnim izborima u Beogradu, kao i da bi dobar kandidat opozicije mogao da pobedi sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ako donesemo odluku da učestvujemo u izborima u Srbiji, ja sam siguran da ćemo pobediti na izborima u Beogradu i da će rezultati na parlamentarnim izborima biti mnogo drugačiji nego što mnogi danas i u Srbiji i svetu misle da će biti, i siguran sam da pravi kandidat ima šanse da pobedi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima“, rekao je.

Dodao je, medjutim, da odluka o izlasku na izbore „nije uopšte laka“ i da mora da prodje kroz sve stanačke organizacije koje žele da budu zajedno na toj listi.

Prema njegovim rečima, to su u ovom trenutku Demokratska stranka (DS), Narodna stranka (NS), Pokret slobodnih građana (PSG), Pokret za preokret, Stranka slobode i pravde (SSP), ali, dodao je, treba se dogovoriti i s nekim nestranačkim ličnostima koje su neophodne na toj lisit.

„Takva lista danas u Srbiji može da predje trećinu glasova. Danas, na pet meseci pred izbore, šta će biti u sledećih pet meseci – videćemo“, rekao je.

Djilas je rekao i da SSP u ovom trenutklu ne licitira s imenima potencijalnih kandidata i naglasio da je „važno da ta osoba može da suštinski simbolizuje jedinstvo“.

„I kada ga sutra vidim u Vašingtonu ili Moskvi lii Pekingu, Berlinu ili Parizu da budem ponosan što je to moj predsednik. Za takvom osobom tragamo, mislim da smo blizu da takvu osobu nadjemo, i bićemo u prilici da vrlo brzo to saopštimo građanima Srbije“, dodao je.

Na pitanje kakva je platforma njegove stranke u odnosu na Kosovo, Djilas je rekao da prvo treba prestati s lažima, raditi na pomirenju i postizanju dogovora gde su mogući.

„Oko nečega ne možemo da se dogovorimo. Znači kosovski Albanci hoće da budu nezavisna država, mi smatramo da je to deo teritorije države Srbije. Dobro, oko toga ne možemo da se dogovorimo, ali možemo da se dogovorimo oko nekih drugih stvari da malo ljudi počnu bolje da žive“, kazao je.Đilas.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Sasa Kovacevic 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city