Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Pozvaćemo na mirni protest ako ne bude poboljšanja izbornih uslova - | K-013 Portal

Đilas: Pozvaćemo na mirni protest ako ne bude poboljšanja izbornih uslova

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da će opozicija pozvati gradjane na protest ukoliko ne dodje do poboljšanja izbornih uslova u Srbiji.

„Gradjani je svega preko glave, to zna svako ko ide po Srbiji, jedini način da se ovo reši jeste pobeda opozicije na izborima u Srbiji“, rekao je Djilas na konferenciji za novinare ispred PKB-a u Padinskoj Skali.

Djilas je naglasio da će eventualni protesti, na kojima će se zahtevati unapredenje izbornog procesa, biti mirni.

„Ako neko misli da će se ići na ulicu da bi se pucalo, ubijalo ili ginulo, toga neće biti. Mirni protesti su menjali sudbine zemalja u svetu – od Indije, Južne Afrike i Amerike“, dodao je on.

Djilas je naveo da veruje da je moguće da se unutar opozicije postigne sporazum o saradnji ili o nenapadanju.

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da bojkota izbora neće biti ukoliko se ne poboljšaju izborni uslovi, a da su alternativa gradjanska neposlušnost i protesti.

„U situaciji kada su vam kao gradjaninu oduzeta sva prava, kada ne možete slobodno da glasate i da budete pravovremeno informisani, jedini način jeste da se za to pravo izborimo“, istakla je ona.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.