Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DJB: Rok opoziciji da odluči o bojkotu - | K-013 Portal

DJB: Rok opoziciji da odluči o bojkotu

dosta je bilo, djb, politika, izbori 2020, parlamentarni izbori, najnovije vesti, sasa radulovic, sasa, radulovic

Pokret Dosta je bilo (DJB) prikupio je potpise za predaju liste na parlamentarnim izborima, nastaviće da prikuplja potpise i za lokalne liste i pokrajinsku listu, a opoziciji je dat rok da se "vrati na originalni dogovor o bojkotu".

U saopšenju tok pokreta se navodi da je DJB 31. maja "samostalno, bez ičije pomoći, prikupio 10.400 potpisa za predaju Republičke liste" i za još šest lokalnih lista, a prikupljanje potpisa se za preostale lokalne liste i listu za pokrajinske izbore u Vojvodini.

"Nećemo dozvoliti da bilo ko napravi budale od nas i konačnu odluku o izlasku na izbore ćemo doneti nakon što prikupimo potpise", navodi DJB i ističe da "javno daje rok od 48 sati celoj opoziciji da se vrati na originalni dogovor o bojkotu i da otkaže učešće na predstojećim izborima na svim nivoima".

Pokret DJB ističe kako "već duže od godinu dana govori da je bojkot sredstvo, ne cilj" i da su "cilj fer i pošteni izbori".

"Cilj bojkota nije ni pobeda nad Aleksandrom Vučićem. Cilj su fer i pošteni izbori na kojima će glasači doneti odluku koga će podržati. Da bi bojkot kao sredstvo imao ikakvu šansu da postigne cilj, iza bojkota mora da stane cela opozicija: ceo SzS, PSG i DJB", navodi se u saopštenju.

Podsećajući na odluke političkih aktera iz Saveza za Srbiju o učešću na izborima, ĐB navodi da je bojkot "na kraju dotukao Sergej Trifunović iz PSG".

"Uz njih se na različite načine šlepaju i Boris Tadić, Zoran Živković i članovi DS na lokalima, po različitim grupama građana. DJB razume opravdanu ogorčenost građana na ovakve postupke opozicije", ističe se u saopštenju.

Rok koji je DJB dao ostatku opozicije ističe u sredu u podne, a nakon toga će, kako se navodi, "DJB objaviti svoju konačnu odluku o izlasku na izbore".

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.