Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đorđević: Vučić dva puta za sedam dana izdao nacionalne interese - | K-013 Portal

Đorđević: Vučić dva puta za sedam dana izdao nacionalne interese

mladjan djordjevic, pokret oslobodjenje

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je dva puta u jednoj nedelji izdao srpske nacionalne interese, saopšteno je danas iz Pokreta.

Djordjević je u autorskom tekstu za portal Nova.rs naveo da pod izdajom nacionalnih interesa smatra sporazum o registarskim tablicama postignut u Briselu, kao i Vučićeva podrška rezoluciji Evropske narodne partije sa samita u Ljubljani, kojom se svi akteri u BiH pozivaju na saradnju sa novim Visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, koju Djordjević ocenjuje kao kršenje interesa Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.

„Republika Srpska odbija imenovanje Kristijana Šmita jer je prekršena legalna procedura i nije konsultovan Savet bezbednosti. Zapadne sile su to učinile da bi nametnule svog čoveka koji treba dodatno da radi na ukidanju srpskog entiteta“, rekao je Djordjević.

Djordjević je naveo da režimski tabloidi slave povlačenje ROSU sa severa Kosova, ali prećutkuju sve što je dato zauzvrat – srpske tablice se prelepljuju na ulazu u pokrajinu, a desetine hiljada Srba sa Kosova će biti primorano da uzmu kosovske registracije.

„A onda pristanete na to da se na zvaničnom delu teritorije Srbije vaši državni simboli prekrivaju nalepnicama“, kazao je Djordjević i dodao da je Vučić tim potezom u potpunosti prihvatio sve zahteve zapadnih ambasadora u Beogradu, a Albanci su dobili sve što su zahtevali.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Sasa Kovacevic 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city