Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đorđević: Vučić pomaže ciljeve Zapada na Balkanu - | K-013 Portal

Đorđević: Vučić pomaže ciljeve Zapada na Balkanu

mladjan djordjevic, pokret oslobodjenje

Predsednik Pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas u Moskvi da je „najveća opasnost po pitanju Kosova“ to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić „negira rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244“.

„Ujedno pristaje da dobije Zajednicu srpskih opština, koja je u suštini udruženje gradjana bez ikakvih ovlašćenja, u zamenu za formiranje Velike Albanije“, naveo je Djordjević, koji je govorio na konferenciji „Kosovo, Srbija i Rusija“, u organizaciji medijske kuće „Regnum“.

Kako je pokret saopštio, Djordjević se nalazi u jednonedeljnoj poseti Rusiji, tokom koje će se „sastati sa nizom predstavnika društveno-političkog života Rusije“.

On je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić blisko radi sa novim visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Kristijanom Šmitom i zvaničnikom američkog Stejt departmenta Gabrijelom Eskobarom, „na ostvarenju zapadnih geopolitičkih ciljeva na Balkanu“.

„Trojni pakt Šmit – Vučić – Eskobar za cilj ima uvodjenje Srbije u NATO, udaljavanje od Rusije, nezavisnost Kosova, ukidanje Republike Srpske i unitarizaciju Bosne“, naglasio je lider Oslobodjenja.

Prema njegovim rečima, Vučić je „zato i doveden na vlast od strane Berlina i Vašingtona“.

On je istakao da Šmita za visokog predstavnika ne priznaje zvanična Moskva, jer je izbor obavljen bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

„To je samo jedan u nizu problema u rusko-srpskim odnosima koje je izazvao režim u Beogradu – od fabrikovanih špijunskih afera pa do prodaje oružja Ukrajini“, rekao je Djordjević.

Kako je naveo, cilj takvog ponašanja je „udaljavanje Srbije i Rusije, po nalogu zapada“.

Pokret Oslobodjenje ja najavio da će uskoro u Beogradu biti održana promocija zbornika o Kosovu i rusko-srpskim odnosima sa 11 tekstova ruskih i srpskih autora i da će na promociji „srpska javnost moći da čuje šta Rusija zaista misli o Vučiću“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.