Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS PANČEVO: Nećemo dopustiti da čovek bude rob i broj - | K-013 Portal

DS PANČEVO: Nećemo dopustiti da čovek bude rob i broj

pancevo, beograd, novi sad, vesti, ds pančevo

Uoči 1. maja, Međunarodnog praznika rada, Demokratska stranka osuđuje način na koji država Srbija postupa sa radnicima i radnicama i poziva sve građane da se organizovano suprotstavimo režimu koji ih nemilosrdno obespravljuje.

- Skoro osam godina svedočimo kako režim Aleksandra Vučića privileguje krupni kapital i interes stranih investitora na štetu radničkih prava i dostojanstva radnika i radnica. Vidimo kako se subvencije daju firmama koje svoje zaposlene plaćaju ispod realne vrednosti uloženog rada, u apsolutno nehumanim uslovima, a neretko i vrlo brzo zatvatarajući pogone. Radnici ostaju na ulici i na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovakva diskriminacija posebno je uočljiva sada tokom epidemije koronavirusa, kada je u potpunosti ogoljeno da sistem ne štiti građane Srbije, već intres stranih investitora.

Demokratska stranka poziva sve obespravljene da nam na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. dostave informacije o otpuštanju, smanjivanju plata radnicima i radnicama, ucenama ili drugih vidova nezakonitog ponašanja poslodavaca.

Demokratska stranka staje u zaštitu prava radnika i radnica. Nećemo dopustiti da čovek bude rob i broj, navodi se u saopštenju.

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo poziva sve obespravljene radnike i građane da nam putem elektronske pošte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem telefona na 0644097757 (Viber, WhatsApp) dostave informacije o otpuštanju, smanjivanju plata radnicama i radnicima, ucenama ili drugih vidova nezakonitog postupanja poslodavaca.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.