Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS Pančevo: Umanjenje kapitala JKP „Higijena“ – priprema za privatizaciju - | K-013 Portal

DS Pančevo: Umanjenje kapitala JKP „Higijena“ – priprema za privatizaciju

jkp higijena pancevo, ds pancevo, demokratska stranka

Gradski odbor Demokratske stranke Pančevo u saopštenju upozorava da se sistematsko uništavanje Javnih i Javno-komunalnih preduzeća u Pančevu se nastavlja, a pozadina je ništa drugo do dovođenje privatnog partnera po već poznatom metodu.

"Metod je jasan, umanjiti vrednost preduzeća, što je upravo na delu u JKP „Higijena“ Pančevo, a onda dovesti privatnog partnera bliskog naprednjačkoj vlasti. Podsećanja radi, do skoro direktor JKP „Higijena“ Pančevo je bio sadašnji gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, a na mestu direktora nasledio ga je Mišo Marković, naravno kao vršilac dužnosti.

Za vreme naprednjačke vlasti, a posebno za vreme mandata vd direktora Miše Markovića, gubitak JKP „Higijena“ je porastao na 101,1 milion dinara i pored toga što je ovo preduzeće preuzelo odnošenje smeća iz naseljenih mesta i što se smeće iz Kovina deponuje na pančevačku deponiju uz nadoknadu. Za svoju nestručnost Mišo Marković u svom objašnjenju gubitaka okrivljuje građane Pančeva koji su putem tužbi naplatili štetu od JKP „Higijena“ zbog ujeda pasa lutalica. Istim tim građanima ne objašnjava kako je došlo do enormih gubitaka nakon preuzimanje odnošenja smeća iz naseljenih mesta koje JKP „Higijena“ uredno naplaćuje. U istom tom objašnjenju vidimo direktan i indirektan otpis potraživanja, kao i ispis iz kapitala Azotare i sve to na štetu grada i građana Pančeva.

Gubici su nastali zbog nestručnog i nedomaćinskog upravljanja ovim preduzećem, zbog zapošljavanja stranačkih kadrova koji su zaposleni samo na papiru, poput Vladimira Greka za koga se sumnja da je u vezi sa Belivukovim klanom, koji niti znaju koje, niti gde im je radno mesto, a Grad nikada nije bio prljaviji, nikada više smeća nije bilo na ulici, nikada više pasa i mačaka lutalica, a parkinga za vozila nikada manje.

Umanjenje kapitala JKP „Higijena“ zbog gubitaka koje je iskazano ukazuje na to da vlast u gradu Pančevu koju predvodi Srpska napredna stranka i koja je postavila Mišu Markovića za direktora JKP „Higijena“ Pančevo, priprema uvođenje privatnog partnera u posao", navodi se u saopštenju.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.