Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS: Ružić da prestane da skriva podatke o broju obolelelih učenika i nastavnika - | K-013 Portal

DS: Ružić da prestane da skriva podatke o broju obolelelih učenika i nastavnika

demokratska stranka, ds, branko ruzic

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke traži od ministra Ružića da javno na sajtu Ministarstva prosvete objavi broj učenika i nastavnika koji su zaraženi od Covid-19.

"Tražimo da taj broj bude objavljen i redovno ažužiran za svaku opštinu i školu zasebno i da se ministarstvo striktno pridržava semafor modela koji je samo propisalo. Samo ako se budemo pridržavali svih mera i propisanog modela nastave sprečićemo širenje virusa i nastava će se dominantno odvijati u školi, što je izuzetno bitno za kvalitet nastave, čemu teže i nastavnici i učenici i roditelji", kaže se u saopštenju.

Iz DS zahtevaju i da se svim učenicima i nastavnicima obezbedi odgovarajuća oprema za onlajn nastavu koja se drži u pojedinim odeljenjima gde postoji više od dvoje obolelih učenika ili se prelazi na drugi ili treći model nastave.

„Po mojim saznanjima, samo u Sokobanji koja ima oko 16.000 stanovnika ima već preko 230 obolelih građana, a Krizni štab nije imao nijedan sastanak kako bi razmatrao novonastalu situaciju. Upravo zbog neangažovanja i nereagovanja, veliko je nepoverenje u mere koje se donose. Posledice neblagovremene reakcije su veliki broj bolesne dece i prosvetnih radnika,“ reči su Tanje Nikolić, članice Resora za obrazovanje Demokratske stranke. „Ako već moramo da prelazimo na nastavu na daljinu, moramo da imamo i uslove za to. U mnogim sredinama i dalje postoje deca koja nemaju tehničke mogućnosti da prate onlajn nastavu, jer nemaju odgovarajuću opremu ili internet. Iako sredstva potrebna za tehičko opremanje ove dece nisu velika, niko ne reaguje na apele direktora škola i nastavnika. Zbog toga, Demokratska stranka traži od Ružića da svim školama obezbedi opremu koja nedostaje, jer ulaganje u obrazovanje nije trošak, nego investicija,“ zaključula je Tanja Nikolić.

Demokratska stranka, takođe, traži i od predsednika Srbije i od članova Vlade Srbije da svi, bez izuzetka, napokon počnu da poštuju mere koje su sami propisali, ako očekuju da to isto čine i svi nastavnici i učenici.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city