Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri: Dogovor vlasti i evroparlamentaraca, a ne s opozicijom - | K-013 Portal

Dveri: Dogovor vlasti i evroparlamentaraca, a ne s opozicijom

pregovori o izbornim uslovima, dveri, bosko obradovic

Srpski pokret Dveri ocenjuje da je novi dogovor o izbornim uslovima u stvari dogovor vlasti i evroparlamentaraca, a ne dogovor s opozicijom, te da je to pre svega spisak dobrih namera, ali bez garancije da će biti ispoštovan.

"Novi evropski papir koji smo danas dobili na kraju međustranačkog dijaloga je bolji od prvog, ali u njemu i dalje nema konkretnih garancija da će doći do poboljšanja izbornih uslova", konstatuje pokret Dveri u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Oni navode da je data odlična dijagnostika problema, ali ne i jasni kontrolni mehanizmi kako će uslovi za izbore biti zaista popravljeni.

"Očekivanje da će aktuelna vlast sprovesti ove preporuke je nerealno jer to nisu uradili ni do sada. U primeni sporazuma nema opozicije koja bi kontrolisala kompletan predizborni proces, a to je jedina prava garancija", navode Dveri.

Ovo je zapravo dogovor između vlasti i evroparlamentaraca, a ne dogovor sa opozicijom, konstatuje pokret i dodaje: "Ovo je spisak dobrih namera, ali ko garantuje da će ovo zaista biti i sprovedeno. Niti smo konsultovani o završnom tekstu niti smo imali mogućnost da uložimo amandmane".

U saopštenju se navodi i da će Predsedništvo Srpskog pokreta Dveri u narednim danima zauzeti stav da li će uzeti učešća u unapređenju i primeni ovog dokumenta koji predlažu vlast i evroparlamentarci.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS