Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gajić: Da li je Vulin slučajno u istrazi nesreće u Nišu kao što je slučajno bio na Jovanjici - | K-013 Portal

Gajić: Da li je Vulin slučajno u istrazi nesreće u Nišu kao što je slučajno bio na Jovanjici

vladimir gajic, narodna stranka, aleksandar vulin

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da odgovori zašto se uključio u istragu u vezi sa saobraćajnom nesrećom u Nišu u kojoj su poginule dve osobe.

U saopštenju, Gajić je pitao da li je Vulinovo uključenje u istragu slučajno, kako je naveo, "kao što je ranije kao ministar rada slučajno posećivao 'Jovanjicu', gde je otkrivena najveća proizvodnja marihuane u Evropi".

"Zašto opet zamajavate javnost smenjivanjem načelnika saobraćajne policije u Nišu, koji nema nikakvu odgovornost za nesreću u kojoj su izgubljena dva života", upitao je Gajić.

Gajić je pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da odgovori ko je vlasnik automobila "audi" kojim je N.S. (19) 4. januara usmrtio dečaka od 12 godina i čoveka starog 48 godina, oca troje dece.

"Zašto policija ne odgovora na spekulacije u javnosti i ne saopštava da li je prijavljeni izvršilac krivičnog dela sin pripadnika MUP-a Srbije? Kako je moguće da taj mladić od 19 godina vozi 'audi' čija je vrednost oko 50.000 evra, ako se ima u vidu da je verovatno nezaposlen", pitao je Gajić.

Gajić je naveo da je i u tom slučaju do reakcije nadležnih organa došlo tek nakon pritiska gradjana Niša, kao i izveštavanja medija o tom dogadjaju.

"Danas je u Srbiji sasvim očigledno da su slobodni mediji preuzeli ulogu tužilaštva koje se ne bavi svojim poslom kako bi spasavali ovakve slučajeve. Jasno je da bi ovaj tragični slučaj u Nišu bio zaboravljen da nema slobodnih medija", ocenio je Gajić.

On je zaključio da je pritisak vlasti ba medije i pravosudje "jedinstven i kumulativan", jer nezavisnog pravosudja u Srbiji neće biti bez slobodnih medija.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.