Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gajić: Opoziciji ne odgovara spajanje izbora jer nema infrastrukturu da parira vlastima - | K-013 Portal

Gajić: Opoziciji ne odgovara spajanje izbora jer nema infrastrukturu da parira vlastima

vladimir gajic, narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da neki zahtevi prozapadne opozicije za poboljšanje izbornih uslova imaju smisla, a da datum izbora nema nikakve veze sa fer uslovima i da celoj opoziciji ne odgovara spajanje beogradskih izbora i lokalnih izbora širom Srbije, jer nema infrastrukturu koja može da parira vlastima istovremeno u 90 opština.

„Izneo sam dva predloga koji bi razvejali sumnju u ‘izborni turizam’, odnosno premeštanje glasača. Prvi je promena Zakona o lokalnim izborima po kojoj onaj ko je promenio mesto prebivališta na prvim sledećim izborima ne može da glasa u novom mestu prebivališta, nego u starom“, rekao je Gajić televiziji Una.

„Drugi je da izborne komisije u gradovima i opštinama odmah po završetku glasanja moraju da skeniraju biračke spiskove sa svih biračkih mesta i da ih objave na svojim internet sajtovima kako bi svaki građanin mogao da proveri da li je možda upisano da je glasao a da on nije izašao na izbore“, dodao je Gajić.

Gajić je istakao nema nikakvog razloga da opozicija traži spajanje izbora zato što Beograd čini petinu Srbije i mnogo je posla u glavnom gradu.

„Opoziciji je lakše da se organizuje i kontroliše izbore ako su razdvojeni. Na decembarskim izborima opozicija na više od 20 odsto biračkih mesta nije imala kontrolore, u Vojvodini na više od 200 biračkih mesta nije bilo niti jednog kontrolora iz opozicije“, naveo je Gajić.

„Jasno je da opozicija nije u stanju da organizaciono iznese izbore. Jedno je priča u javnosti, a drugo su realne političke mogućnosti. Od 2012. godine imamo seriju poraza opozicije koje joj je naneo SNS“, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da bi usvajanje rezolucije UN o genocidu značilo da se „dok postoji svet“ svake godine 11. jula obeležava Međunarodni dan genocida, koji se pripisuje Srbima.

„Usvajanje takve rezolucije izazvalo bi ratne reparacije i politički pritisak da se revidira Dejtonski sporazum, a to znači da se ide u na uništenje Republike Srpske. Srbija mora da stavi crvenu liniju i da kaže da o tome neće da razgovara. Rezolucija može da počini kolosalnu štetu srpskoj naciji u budućnosti“, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da bi prijem samoproglašenog Kosova u Savet Evrope bio neprijateljski akt prema Srbiji, koja bi, ako se to dogodi, trebalo da zamrzne svoj status u toj organizaciji.

„Srbija bi trebalo da izađe iz Briselskog sporazuma i odbaci francusko-nemački plan, jer je ispunila sve, a Albanci ništa. Moramo da im pokažemo gde su naše crvene linije da bi znali da o tome nećemo više da razgovaramo“, zaključio je Gajić.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS

Najnovije: Na portalu

craft beer jun 2024 big pancevo 460x600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city