Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jedan upisan birač, a 200 listića u kutiji - | K-013 Portal

Jedan upisan birač, a 200 listića u kutiji

izbori, politika, krađa izbora, Srbija

Republička izborna komisija poništila je izbore na čak 234 biračka mesta u Srbiji, jer nije bilo moguće utvrditi rezultate izbora. Naime, na brojnim glasačkim mestima broj listića u glasačkoj kutiji bio je drastično veći od broja birača koji su glasali - na primer, u zapisnicima je bilo navedeno da je glasao jedan ili nijedan čovek, a u kutijama se broj listića kretao od 106 do 924.

Kako je naveo Cesid, to se dogodilo na čak 17 biračkih mesta, a više listića nego glasača zabeleženo je na čak 117 biračkih mesta.

To, međutim, nisu bile jedine neregularnosti. Emilija Orestijević iz Cesida kaže za Nova.rs da je na 110 biračkih mesta bilo neslaganja u drugim brojevima u zapisnicima.

“Na primer, broj glasova koji su osvojile sve liste nije jednak broju važećih listića, ili broj važećih i nevažećih listića nije jednak broju birača koji su glasali”, navodi ona.

Orestijević dodaje da sa šest biračkih mesta nisu dostavljeni potpuni zapisnici, a da su, primera radi, nedostajale strane sa rezultatima ili strana sa potpisima.

“Na jednom biračkom mestu su izbori poništeni zbog nepravilnosti tokom izbornog dana – birač nije mogao da ostvari biračko pravo, jer je neko već bio potpisan na njegovom mestu”, kaže ona.

Najviše spornih biračkih mesta je u Kragujevcu – devet, u Beogradu – osam, slede Valjevo sa šest i Novi Pazar, Šabac, Merošina i Bujanovac sa po četiri. Glasaće se i u Bačkoj Topoli, Zrenjaninu, Sečnju, Alibunaru, Beloj crkvi, Pančevu, Novom Sadu…

(Nova.rs)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Tocak srece Zima 460X600

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city