Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Sukob u SNS režirana predstava sa poznatim ishodom - | K-013 Portal

Jeremić: Sukob u SNS režirana predstava sa poznatim ishodom

vuk jeremic, narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je, povodom sukoba u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, da se radi o režiranoj predstavi čiji je ishod unapred poznat.

"Podseća sve to na staljinističke čistke. Na takav način su se izjašnjavali organi Komunističke partije Sovjetskog saveza dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, kada je Staljin 'čistio' partiju. Isto su se izjašnjavale lokalne ćelije, a centralni organi sprovodili odluke. U SNS-u, koja ima faraonističko uredjenje, biće onako kako odluči predsednik stranke, a ovo je jedna predstava čiji je motiv da se javnosti predstavi da se odluke donose drugačije", rekao je Jeremić za kragujevački portal Glas Šumadije.

Jeremić je dodao da je gotovo deset godina potpuna moć koncentrisana u rukama predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da gradjani ne žive bolje i postaje sve jasnije u kojem bi pravcu trebalo da pogledaju kada krenu da traže krivca.

"Gradjani su otvoreniji nego ranije, ogorčeniji su nego ranije. Svakog dana sam u drugom delu Srbije jer Narodna stranka mnogo polaže na kreiranje organizacije na terenu. Ne samo u velikim gradovima, već u svim mestima u Srbiji", rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je Evropska unija zna da je Srbija "diktatura centralnoazijskog tipa", i da dobro poznaje diktatora i zna šta su mu slabe tačke, na šta je spreman, koliko je ekonomskih i političkih ustupaka spreman da napravi.

"On je za njih poznata veličina. I takav im trenutno odgovara", rekao je Jeremić.

"Dok mi ne stvorimo kritičnu masu nezadovoljstva na organizovan način, ovakva vrsta gledanja Evrope teško će se promeniti. Kada mi budemo pružili otpor, organizovan, smislen, sa višim stepenom izgleda na uspeh nego što to ovog trenutka može da deluje, promeniće se i stav evropskih činilaca", rekao je Jeremić.

Na pitanje o takozvanom vašingtonskom sporazumu kojim je predvidjeno izmeštanje ambasade Srbije u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim, Jeremić je odgovorio da ne misli da će ambasada biti premeštena, i dodao da to ne očekuju ni Izrael ni Amerikanci.

"Mi smo se tim činom javnog obavezivanja bespovratno obrukali, i više nije bitno da li će se to zaista sprovesti u delo. Izrael je mnogo pragmatičniji po tom pitanju, dobili su izgovor da posle mnogo godina konačno priznaju Kosovo, i baš ih briga da li ćemo stvarno da prebacimo ambasadu u Jerusalim. Mnogo im je važnije da nastave da se bave poslovima nekretnina u Beogradu", zaključio je Jeremić.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city