Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Vučić uveo Srbiju u ozbiljan bezbednosni rizik - | K-013 Portal

Jeremić: Vučić uveo Srbiju u ozbiljan bezbednosni rizik

Vuk Jeremić, Jeremić, Vučić, Aleksandar Vučić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić uveo Srbiju u „ozbiljan bezbednosni rizik“ obavezivanjem da Hezbolah u celosti tretira kao terorističku organizaciju, jer je Srbija „sa aspekta Hezbolaha time postala legitimna meta“.

„SAD i Izrael, a sada i Srbija, tretiraju i vojno i političko krilo Hezbolaha kao terorističku organizaciju, dok je za sve ostale teroristička organizacija samo vojno krilo. Srbija ni izdaleka nema kapacitet kao SAD i Izrael da se zaštiti od takvih izazova. Hezbolah je jedna od najopasnijih organizacija na svetu“, rekao je Jeremić na sastanku Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad.

Jeremić je dodao da su “u posebnoj opasnosti pripadnici Vojske Srbije koji se nalaze u sklopu međunarodne mirovne misije UN u Libanu, gde je Hezbolah jedan od najdominantnijih vojno-političkih i društvenih aktera.”

Jeremić je istakao da su Vučić i njegov „ol stars tim“ koji čine Suzana Vasiljević, Marko Đurić, Siniša Mali i Marko Čadež potpisivanjem „gulaš sporazuma“ u Beloj kući uveli Srbiju u velike bezbednosne, diplomatske i ekonomske probleme.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da je pregovorima u Vašingtonu učinjen veliki presedan, jer bi nakon izbora za predsednika SAD u novembru buduća administracija mogla da ponovo pozove predstavnike Beograda i Prištine u Belu kuću i da im na sto stavi „konačni sporazum o Kosovu, pošto su se već dobro uhodali sa dokumentima koji nisu unapred detaljno ispregovarani“.

„Kosovo će biti jedna od prelomnih tačaka domaće politike u 2021. godini, a poznavanje odnosa u svetu može činiti razliku između sunovrata i prosperiteta naše zemlje. Vučić je potpisom u Vašingtonu gurnuo prst u oko Evropskoj uniji, pa se sada vadi iz blata tako što brže-bolje otkazuje vojne vežbe sa Rusijom i Belorusijom i to samo dan pred njihov početak, što je potpuno diletantski“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Narodna stranka „najorganizovaniji politički činilac opozicije”, i da je na dobrom putu da izgradi stranačku infrastrukturu sposobnu da kontroliše sva biračka mesta na sledećim izborima u Srbiji.

„Moramo da govorimo građanima ne samo o onom protiv čega se borimo, već pre svega za ono za šta zalažemo, u skladu sa našom politikom, vrednostima, ideologijom i ljudima koji nas predstavljaju. To ćemo činiti samostalno, neopterećeni bagažom tuđih politika i grehova, i nastaviti da budemo okosnica antirežimskog delovanja, kao osnivači Udržene opozicije Srbije, ali i šire “, zaključio je Jeremić.

(Danas)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Sasa Kovacevic 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city