Jovančićević: Upravni sud popustio pod pritiskom zbog doktorata Siniše Malog -
odbacena odluka senata univerziteta u beogradu, sinisa mali

Jovančićević: Upravni sud popustio pod pritiskom zbog doktorata Siniše Malogmontekristo 0507


Profesor Hemijskog fakulteta i kandidat za potpredsednika Demokratske stranke dr Branimir Jovančićević izjavio je danas da je Upravni sud gotovo sigurno pod pritiskom izvršne vlasti poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu kojom je odbačena doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog.

Prema oceni profesora Jovančićevića, Senat je poništio doktorat ministra Malog na osnovu neoborivih dokaza da je reč o plagijatu, tako da Upravni sud nije imao nijedan suštinski razlog da prihvati žalbu aktuelnog ministra i doskorašnjeg gradonačelnika Beograda. Odluka suda je takođe i još jedan napad na autonomiju univerziteta, koja je i onako ugrožena od strane izvršne vlasti.

Ukoliko se pokaže da je tačno da je Upravni sud poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu, odluku kojom je poništen doktorat Siniše Malog za koji je nesumnjivo utvrđeno da je plagijat, to ne sme biti samo još jedna u nizu loših odluka o kojoj će se pričati dva dana, dok se ne dogodi nešto novo što će privući pažnju javnosti. Mi moramo da pokažemo otpor - i akademska zajednica, i studenti, i građani, svi zajedno – jer u suprotnom pristajemo na to da smo potpuno pravno nezaštićeni, da je Srpska napredna stranka preuzela potpunu kontrolu nad svim institucijama i da kompletno upravlja našim životima,“ izjavio je prof. dr Branimir Jovančićević.

(K-013)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.