Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jovanović; Preletači delegitimišu izbore - | K-013 Portal

Jovanović; Preletači delegitimišu izbore

jovanović, dss, preletači

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da bi stvaranje većine preletanjem dvoje odbornika u Skupštini Beograda na stranu SNS i SPS bilo nelegitimno i da bi se opozicija protiv toga borila. Jovanović je, ocenio da se Aleksandar Vučić sada nalazi u teškoj situaciji, saopšteno je iz Novog DSS.

"Ako idemo na nove izbore u Beogradu, pod normalnim uslovima, SNS će te izbore izgubiti. Ako Vučić počne da se bahati, pokazuje snagu i uzima preletače, jer je ova vlast u svojoj suštini nasilna, rizikuje proteste na ulici, tenzije, što mu takođe ne odgovara”, istakao je Jovanović.

On smatra da su SNS i SPS izgubili većinu u Beogradu i da nije siguran "šta smeraju" na konstitutivnoj sednici.

"Ideja da sa dva odbornika sa liste 'Glas iz naroda' dođu do većine neće učiniti stvar legitimnijom. To će samo toj nelegitimnoj situaciji, koja proističe iz neregularnih izbora, dodati dodatni nelegitimitet, jer je i ta lista nastupala u kampanji krajnje opoziciono", smatra predsednik Nove demokratske stranke Srbije.

On jedino rešenje za izlaz iz političke krize vidi u ponavljanju izbora u Beogradu.

"Bilo kakvo formiranje vlasti u Beogradu smatraćemo nelegitimnim i protiv toga ćemo se boriti. Kako, na koji način, da li opstrukcijom, nečim drugim, pozivanjem građana... videćemo vrlo brzo", rekao je Miloš Jovanović.

Prema njegovim rečima, važno je da - ukoliko izbori budu ponovljeni - oni moraju da se održe u drugačijim izbornim uslovima, sa sređenim biračkim spiskovima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS