Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kampanja od vrata do vrata dozvoljena ili ne? - | K-013 Portal

Kampanja od vrata do vrata dozvoljena ili ne?

Poslednjih dana na društvenim mrežama i medijima mnogo se govori o tome da li stranački aktivisti mogu da dolaze na vrata građanima i da ih pitaju za koga će da glasaju. Postavlja se pitanje da li je kampanja od vrata do vrata dozvoljena ili ne?

Šta je dozvoljeno?

Kao vid direktne, neposredne, komunikacije stranaka sa biračima kampanja od vrata do vrata je jedna od osnovnih aktivnosti. To je način da stranke direktno razgovaraju sa svojim sugrađanima o problemima koji muče građane, kao i da ponude svoje politike, programe i rešenja. Ovo je dozvoljeno i to samo ako vi pristanete na to.

Šta nije dozvoljeno?

Ono što nije dozvoljeno jeste da stranački aktivisti insistiraju da im odgovorite na pitanja ukoliko vi to ne želite, a još manje je dozvoljen bilo kakav vid pritiska ili ucena građana da se na bilo kakav način izjašnjavaju, ukoliko to ne žele. Pritisak na birače je krivično delo u Srbiji.

Takođe, ukoliko stranački aktivisti poseduju vaše lične podatke (npr. jedinstveni matični broj, broj lične karte…) a vi ste sigurni da te podatke nikada niste dali toj stranci (npr. niste nikada potpisali neku njihovu peticiju i sl.), onda možete da tražite od stranke da vaše podatke izbriše iz baze, te da vas više ne kontaktiraju.

Na ovom link-u se nalazi formular koji popunjen predajete stranci.

Ukoliko i nakon toga ne izbrišu vaše podatke i dalje nastave da vas kontaktiraju, onda možete da se obratiti Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ( e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ).

(Crta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city