Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kockar: Presuda Mladiću pokazala je da je pravda dostižna - | K-013 Portal

Kockar: Presuda Mladiću pokazala je da je pravda dostižna

presuda ratku mladicu, ds, demokratska stranka

"Pravosnažnom presudom Ratku Mladiću i kaznom doživotnog zatvora, izrečenom pred Međunarodnim tribunalom u Hagu, završava se istorijsko poglavlje rata i međunarodnih suđenja za ratne zločine, a svima nama na prostoru bivše Jugoslavije ostaje obaveza da konačno krenemo putem istinskog pomirenja, obnove poverenja i izgradnje stabilnog mira. Prošlost se ne može i ne treba zaboraviti, ali se zbog zajedničke prošlosti ne sme zaboraviti zajednička budućnost," izjavila je Alisa Kockar, portparolka Demokratske stranke.

Generalu Mladiću je suđeno za ratne zločine koji se nažalost jesu dogodili i koje su počinili pripadnici vojske kojom je on komandovao. Ratni komandant Vojske Republike Srpske je osuđen pred sudom koji su u ime Srbije i srpskog naroda priznali Slobodan Milošević i njegov režim. To su činjenice koje se ne mogu sakriti bučnom "antihaškom" retorikom sadašnje vlasti u Srbiji i njenih političkih satelita prerušenih u lažne patriotske organizacije i pokrete. Vlast u Srbiji danas predvode baštinici ratne i, u osnovi, antisrpske, politike Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja. Demokratska stranka smatra da je ta vlast nesumnjiivo najodgovornija i za to što srpske žrtve u ratovima nisu dočekale pravdu pred tim istim sudom.

"Sama presuda Ratku Mladiću je očekivana i činjenica da će Ratko Mladić provesti ostatak života u zatvoru porodicama žrtava može da donese mir jer je pravda, iako spora, ipak bila dostižna. Porodice žrtava i svi građani mogu računati na Demokratsku stranku u svakoj akciji koja ima za cilj miran suživot i jačanje saradnje u svim državama nastalim posle raspada bivše Jugoslavije," zaključila je portparolka Demokratske stranke.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS