Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lazović za Betu: Sazivanjem sednice Skupštine Vučić se krije od EP - | K-013 Portal

Lazović za Betu: Sazivanjem sednice Skupštine Vučić se krije od EP

radomir lazovic, skupstina srbije

Prvi na listi „Srbija protiv nasilja“ poslanik Zeleno levog fronta Radomir Lazović izjavio je za agenciju Beta da sazivanjem na brzinu sednice Skupštine Srbije, Aleksandar Vučić pokušava da se sakrije od Evropskog parlamenta, ali da je izborna krađa prevelika da sve prođe bez posledica.

„Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije trebalo bi održati nakon zasedanja Evropskog parlamenta na kojem će biti usvojena rezolucija o izbornoj krađi u Srbiji, dakle nakon 8. februara, kada očekujemo izjašnajavanje evroposlanika. Ceo svet vidi da je Srbija u ozbiljnoj političkoj krizi, očekujem da se formira međunarodna misija koja će na osnovu izveštaja međunarodnih posmatrača nadgledati unapređenje izbornih uslova, a posebno rešavanje problema biračkog spiska i naravno ponavljanje izbora“, naveo je Lazović.

On je ocenio da je to jedni način da se izađe iz krize u kojoj se nalazi Srbija, pošto su svi međunarodni posmatrači i OEBS-a i ODIHR-a i Saveta Evrope i Evropskog parlamenta, videli, ne samo kupovinu glasova, pritiske na birače i katastrofalnu medijsku sliku i blaćenje opozicije, već i jedan potpuno novi nivo prevare, dovođenje birača i inženjering sa biračkim spiskom.

„Ovo je jednostavno prevelika prevara da bi mogla da prođe bez obzira što Vučić sazivanjem sednice Skupštine na brzinu pokušava da se sakrije od EP“, rekao je Lazović i dodao da će poslanici opozicije svoju brobu protiv izborne krađe nastaviti i u parlamentu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS