Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lazović (ZLF) očekuje da Evropski parlament usvoji rezoluciji o kradji na izborima u Srbiji - | K-013 Portal

Lazović (ZLF) očekuje da Evropski parlament usvoji rezoluciji o kradji na izborima u Srbiji

radomir lazovic, zlf, rezolucija evropskog parlamenta

 Kopredsednik stranke „Zeleno-levi front“ (ZLF) Radomir Lazović je danas rekao da očekuje da Evropski parlament 8. februara usvoji rezoluciju o krađi na decembarskim izborima u Srbiji.

„Smatram da je to jedna od prvih značajnih pobeda opozicije (u Srbiji) da se dokaže izborna krađa“, rekao je agenicji Beta Lazović čiji je ZLF deo opozicione koalicije „Srbija protiv nasilja“.

On je kazao da je „od dokazivanja koje je već učinjeno izveštajima međunarodnih posmatrača – a ceo svet je video o čemu se radi i o čemu su javno govorili i posmatrači OEBS-a, ODIHR-a, Saveta Evrope – mnogo važnije da vidimo šta da radimo nakon što se prizna izborna krađa“.

Istakao je da je „neophodna međunarodna misija koja bi detaljno utvrdila sve što se desilo (u vezi s decembarskim izborima) i na osnovu toga nadgledala sprovođenje izmena u Srbiji“ da se „ovakva krađa nikada više ne ponovi“.

„Čini mi se da je veoma značajno što ćemo prisustvovati toj sednici (EP). To je simbolički i politički važna činjenica i biće mi zadovoljstvo da prisustvujem javnim događajima koji će tim povodom biti u Strazburu, kao i samoj sednici i glasanju za rezoluciju“, rekao je Lazović.

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ su dobili poziv da prisustvuju sednici Evropskog parlamenta (EP) 8. februara, kada je na dnevnom redu usvajanje rezolucije o nedavnim izborima u Srbiji.

Poziv, u koji je beogradski list „Danas“ imao uvid u četvrtaka, potpisala je evroposlanica političke grupe Zeleni i izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola Fon Kramon.

Na sednici pod nazivom „Srbija – demokratija na raskrsnici“ evroposlanici treba da usvoje rezoluciju o neregularnostima na decembarskim izborima u Srbiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS