Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac (DS): Bojkot konstitutivne sednice ne znači da ćemo bojkotovati rad parlamenta - | K-013 Portal

Lutovac (DS): Bojkot konstitutivne sednice ne znači da ćemo bojkotovati rad parlamenta

zoran lutovac, demokratska stranka

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da konstitutivna sednica Skupštine Srbije, zakazana za 6. februar, „nije strateško nego taktičko pitanje“ i dodao da bojkot te sednice ne znači da će ta partija bojkotovati rad parlamenta.

Lutovac je na sednici Glavnog odbora DS u Beogradu rekao da opozicija neće vraćati mandate zato što to, po njegovim rečima, nije svrsishodno.

„Nema govora o legitimnosti ovog režima. Uhvaćeni su u krađi. Nama je zasmetao i tajming sednice. Zašto je zakazana za 6. februar, a 8. februara će biti doneta rezolucija EP o izborima u Srbiji? Ideja je da nas stave pred svršen čin“, naveo je Lutovac.

On je ocenio da rezolucija nije za „nipodaštavanje“ i da nije „državnički i mudro“ što se kako je rekao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić tako odnosi prema tom dokumentu EP.

Lutovac je naveo da stranka kojom predsedava neće pregovarati sa Vučićem i predstavnicima Srpske napredne stranke (SNS) zato što je DS „oštra i alternativna opozicija“.

Kazao je da bi jedno od rešenja za izlaz iz političke krize u Srbiji moglo da bude formiranje prelazne vlade što je po njegovim rečima model koji je u okruženju dao dobre rezultate i obezbedio poštene izbore.

„Jedno od rešenja za izlazak iz krize može da bude prelazna vlada po ugledu na Severnu Makedoniju i Crnu Goru uz posredstvo EU. To može da bude put ka poštenim izborima“, naveo je Lutovac.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS