Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac (DS): Bojkot ne dolazi u obzir, potrebna je jedna ‘društvena opozicija’ - | K-013 Portal

Lutovac (DS): Bojkot ne dolazi u obzir, potrebna je jedna ‘društvena opozicija’

zoran lutovac, bojkot izbora

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da će se ta stranka odazvati pozivu inicijative „ProGlas“ za formulisanje Dogovora o uslovima za poštene, slobodne i fer izbore, dodajući da ta stranka traži veće ukrupnjavanje, odnosno pravljenje jedne „društvene opozicije“.

„Smisao društvenog pokreta je da se ne dozvoli da jedna strana radi šta hoće, već da se spreči tako nešto. Zajedno ćemo ići i sprečiti da se tako nešto desi. Pasivni bojkot ne dolazi u obzir“, rekao je Lutovac za televiziju N1.

Prema njegovim rečima, u sistemu „krađe“, potrebno je da se udruže i oni koji nisu organizovani u političke stranke, oni koji su u nekim organizacijama, strukovnim udruženjima, sindikatima, kao i pojedinci zabrinuti „za sudbinu države“.

Dodao je da kada se govori o jednoj koloni opozicije, on misli na „društvenu kolonu“.

„Društvenu opoziciju koja će da menja državu i neće dozvoliti da se dese ovakve brutalne krađe“, rekao je Lutovac.

Inicijativa „ProGlas“ pozvala je sve parlamentarne stranke koje smatraju da su decembarski izbori 2023. godine bili neregularni na sastanak u subotu, kako bi formulisali Dogovor o uslovima za poštene, slobodne i fer izbore.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS