Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Nije mi cilj da ostanem predsednik DS po svaku cenu, već da ojačamo stranku - | K-013 Portal

Lutovac: Nije mi cilj da ostanem predsednik DS po svaku cenu, već da ojačamo stranku

zoran lutovac, ds, demokratsk astranka

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da mu nije cilj da po svaku cenu ostane predsednik te stranke, kao i da će stranački izbori biti održani najkasnije šest meseci po održavanju lokalnih izbora u Srbiji, koji se očekuju na proleće.

Lutovac je za list Danas potvrdio da je na nedavno održanoj sednici Glavnog odbora DS nekoliko članova bilo protiv usvajanja izveštaja predsednika stranke, među kojima su bili i potpredsednici DS Miodrag Gavrilović i Branislav Jovančićević.

„Na svakoj sednici Glavnog odbora glasa se o izveštaju predsednika i neizglasavanje podrške izveštaju znači uskraćivanje poverenja predsedniku, faktički znači smenu“, naveo je on.

Lutovac je kazao da je protiv usvajanja izveštaja bilo nekoliko članova Glavnog odbora, i dodao da u tome nema ništa sporno niti čudno, „jer su to normalne pojave u demokratskoj organizaciji kakva je DS“.

Govoreći o stranačkim izborima, naveo je da svaki član DS može da se kandiduje za predsednika i da to nije ekskluzivno pravo bilo kog funkcionera.

„Moj cilj nije da ostanem predsednik po svaku cenu, već da ojačamo stranku kako bi ona postala prvi izbor građana koji su za normalan život i kao takva garant demokratizacije našeg društva“, naveo je Lutovac.

Upitan o pisanju tabloida o navodnom raskolu u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ jer DS nije prisustvovala konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije, Lutovac je naveo da tabloidi „iskazuju želju Aleksandra Vučića, a ne činjenice“.

„Srbija protiv nasilja ostaje jedinstvena po svim najvažnijim strateškim pitanjima. Ciljevi su nam zajednički, a možemo se ponekad razlikovati u tome kako vidimo sredstva i mehanizme kojima efikasnije ispunjavamo te ciljeve“, rekao je predsednik DS.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS