Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Zakon o vodama instrument za uzurpaciju javnog dobra - | K-013 Portal

Lutovac: Zakon o vodama instrument za uzurpaciju javnog dobra

demokratska stranka, zakon o vodama

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je na konferenciji za medije da je Zakon o vodama samo još jedan instrument za uzurpaciju javnog dobra i ocenio da Aleksandar Vučić neće potpisati zakon samo ako mu neko od medijskih savetnika sugeriše da će mu zbog toga opasti rejting.

"Ako zakon nije opšteg karaktera, ako ne važi za sve, ne može se nazvati zakonom. Otuda se ovaj zakon ne može smatrati zakonom, već sredstvom za legalizaciju i ostvarivanje privilegija ljudi koji su bliski vlastima. Ipak, Aleksandar Vučić nije čovek koji će doneti odluku na osnovu toga da li je u skladu s Ustavom i zakonima, već da li je u skladu s njegovim rejtingom", izjavio je predsednik demokrata.

Potpredsednik Gradskog odbora DS Beograd Filip Tatalović najavio je da je Demokratska stranka već pripremila zahtev za ocenu ustavnosti ovog zakona koji će biti predat Ustavnom sudu istog dana kada ga predsednik potpiše.

"Kada zakon stupi na snagu, svi objekti koji se nalaze na vodnim površinama moći će da budu dati u zakup direktnom pogodbom. Znamo šta direktna pogodna znači u Srbiji - dođemo i dogovorimo se, bez ikakvih pravila. Čak je i Divljem zapadu vojska vodila računa da neko ne vara, a ovde policija čuva nelegalne objekte. Danas imamo na stotine nelegalnih splavova, sojenice, splav porodice Nikolić koji će, čim zakon stupi na snagu, postati legalni i moći će da se izdaju u zakup," pojasnio je Filip Tatalović.

Filip Tatalović je pozvao Aleksandra Vučića da ne potpiše taj zakon jer je zakon ne samo neustavan, nego i protivan i Zakonu o javnoj svojini i uvodi netransparentni mehanizam neposredne pogodbe.

Tatalović je u ime BeDem tima najavio i da će demokrate i u narednom periodu biti na terenu i nastaviti da budu uz građane, kao i da su juče podnele prijavei policiji i inspekciji rada povodom dešavanja u Bloku 37.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.