Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Marsenić (Novi DSS): Svi lokalni izbori treba da budu istog dana, najraniji termin 2. jun - | K-013 Portal

Marsenić (Novi DSS): Svi lokalni izbori treba da budu istog dana, najraniji termin 2. jun

predrag marsenic, novi dss

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Predrag Marsenić ocenio je da bi bilo dobro da svi predstojeći lokalni izbori u Srbiji budu održani istog dana i da bi najraniji termin mogao da bude 2. jun, saopštila je danas ta stranka.

On je gostujući na Insajder televiziji kazao da predstojeći lokalni izbori ne mogu da budu održani pre nego što budu ispunjeni svi zahtevi opozicije vezani za sređivanje biračkog spiska i otvaranje medija.

Po njegovim rečima, do početka juna ima dovoljno vremena da se srede birački spiskovi i stvore fer izborni uslovi.

Marsenić je dodao da Novi DSS insistira na tome da rok održavanja izbora bude što kasniji, kao i da bi „bilo veoma dobro za Srbiju u celini, za sve gradove, za sve lokalne samouprave u Srbiji, da ti izbori budu u isto vreme“.

On je rekao da postoji mogućnost da ta stranka ne izađe na izbore ukoliko ne budu popravljeni izborni uslovi.

„Ono što mi tražimo, prvi zahtev je sređivanje biračkog spiska. Drugi zahtev je stanje u medijima. Mi dve godine, iako smo parlamentarna stranka, iako smo parlamentarna koalicija, nismo gostovali ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom“, izjavio je Marsenić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS