Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Miketić: SNS pred izbore proverava sandučiće i stanove da utvrdi ko nije u Srbiji - | K-013 Portal

Miketić: SNS pred izbore proverava sandučiće i stanove da utvrdi ko nije u Srbiji

djordje miketic, stranka zajedno

Predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić izjavio je danas da Srpska napredna stranka (SNS) „ne radi klasičnu i dozvoljenu kampanju od vrata do vrata, već protivzakonito proverava sandučiće i stanove građana u nameri da utvrdi ko se ne nalazi u zemlji i potom da te građane izbriše iz biračkog spiska“.

Miketić je u pisanoj izjavi rekao da će SNS „tako obrisati one koji se najverovatnije ne bi pojavili na glasanju, dok će u birački spisak ubaciti približno isti broj ‘svojih’ glasača uveženih iz drugih gradova“.

„Ovako se ukupan broj glasača – a to je jedina informacija koja je javno dostupna, neće mnogo promeniti i režim bi tvrdio danema potrebe za otvaranjem biračkog spiska i dodatne provere. To je činjeno i na prethodnim izborima i većem broju građana je bilo onemogućeno glasanje na njihovom biračkom mestu“ – rekao je Miketić.

On je istakao da građani imaju pravo da ne dozvole nelegalno prikupljanje informacija o svom kretanju, navikama i zloupotrebu ličnih podataka, jer su te radnje protivzakonite.

„Gradski odbor stranke Zajedno će pokrenuti građansku akciju čišćenja fantoma iz biračkog spiska jer vreme je da se pruži aktivan otpor ovom kriminalnom režimu koji ponovo planira da lažira izbore“, najavio je Miketić.

Miketić je rekao i da su mladi iz pokreta „SviĆe“, koji su snimili aktiviste SNS-a kako proveravaju sandučiće, doživeli „medijski progon“ režima „sa sve specijalnom konferencijom za novinare tehničke premijerke“ Ane Brnabić što, po njegovoj oceni, „govori da su uboli u oko buduće krađe“.

„Nakon sinoćnog ‘građanskog hapšenja’ SNS popisivača, dotrčao je mlađani direktor PIO fonda, koji nezvanično stoji i iza ‘akcije Mala Krsna’, koji je brže-bolje snimio video o kampanji ‘od vrata do vrata’ da bi prikrio trag onoga što zaista čine na terenu“, zaključio je Miketić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS