Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: DRI utvrdio - vlast u Trsteniku na kafane dala pet miliona iz budžeta - | K-013 Portal

Narodna stranka: DRI utvrdio - vlast u Trsteniku na kafane dala pet miliona iz budžeta

narodna stranka, vuk jeremic, trstenik

Narodna stranka saopštila je danas da je Državna revizorska institucija (DRI) u svom poslednjem izveštaju utvrdila niz prekršaja u trošenju milionskih iznosa budžetskog novca u opštini Trstenik.

Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Trstenik Vladan Miodragović rekao je da je izveštaj DRI potvrda da se "naprednjačka vlast u Trsteniku ponaša kao da je opština njihovo privatno vlasništvo".

"DRI je potvrdio i da naprednjaci u Trsteniku sami sebi isplaćuju veće plate, nameštaju tendere birajući podobne izvodjače, a svesni su da se u Trsteniku sve teže živi", rekao dodao je Miodragović.

On je dodao da su funkcioneri SNS u Trsteniku samo na kafane potrošili 5,27 miliona dinara, i to bez tendera.

Miodragović je dodao da dok gradjani Trstenika "motaju kablove za 20.000 dinara, naprednjački čelnici sebi povećavaju plate mimo zakona".

"DRI je ustanovio i da su čelnici opštine protivzakonito obračunavali i sami sebi isplatili plate u iznosu od najmanje 4,3 miliona dinara", rekao je Miodragović.

Miodragović je naveo da je sada državni organ potvrdio i protivzakonito trošenje novca gradjana na partijsku propagandu.

"U izveštaju je navedeno da su naprednjaci u Trsteniku na propagandu potrošili gotovo 1,2 miliona dinara, takodje bez sprovedene javne nabavke... Naprednjaci su očigledno odustali od zakona i u poslednje dve godine su zaključili ugovore i nabavke dobara, usluga i radova u iznosu od najmanje 153 miliona dinara", rekao je Miodragović.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.