Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nastavak međustranačkog dijaloga bez evro-posrednika posle praznika - | K-013 Portal

Nastavak međustranačkog dijaloga bez evro-posrednika posle praznika

ivica dacic, medjustranacki dijalog, dijalog o izbornim uslovima

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da bi međustranački dijalog o izbornim uslovima trebalo da se nastavi nakon uskršnjih praznika i dodao da je predsednik Srbije najavio da će se odazvati pozivima za učešće u dijalogu.

Dačić je gostujući u programu na TV Prva ponovio da se dijalog pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta ne može očekivati pre juna.

On je kazao da je Vučić tokom sastanka sa 26 stranaka, koje nisu želele da se dijalog odvija uz posredstvo stranaca, pokazao dobru volju da se razgovara.

Kako je Dačić naveo, suština dijaloga jeste da se čuju predlozi svih stranaka i ocenio da je napravljen pomak u pogledu pregovora i poverenja.

Predsednik Narodne skupštine rekao je da nije siguran da li će se opozicija, koja je bojkotovala prethodne parlamentarne izbore, odazvati i da li će učestvovati na tim pregovorima, navodeći da lideri Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, nisu poslali platforme za međustranački dijalog.

"Nisu poslali platformu jer neće da razgovaraju ni sa Vučićem ni sa mnom, a hoće da razgovaraju sa Evropskim parlamentom. Sa druge strane, Evropski parlament kaže da je prethodni međustranački sastanak dobrodošao, ali je stvarni dijalog tamo gde učestvuju i ovi drugi (opozicija koja je bojkotovala prethodne izbore)", rekao je Dačić i ocenio da "oni navijaju jedni za druge".

Dačić je ocenio da taj deo opozicije misli da će Evropski parlament preuzeti njihovu platformu i da će tako vršiti pritisak na vlasti u Srbiji.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.