Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novica Antić: Vulin temeljno radi na urušavanju ustavnog poretka - | K-013 Portal

Novica Antić: Vulin temeljno radi na urušavanju ustavnog poretka

vojni sindikat srbije, vss, novica antic, aleksandar vulin

Predsednik Vojnog sindikata (VSS) Srbije Novice Antić, ocenio je da ministar odbrane Aleksandar Vulin svakog dana temeljno i marljivo radi na urušavanju ustavnog poretka Srbije i ugleda i rejtinga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a kao dokaz navodi sva saopštenja Ministarstva odbrane koje, prema njegovim rečima „radi kao pi-ar služba Aleksandra Vulina”.

„Poslednji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije jasno govori o rezultatima rada Aleksandra Vulina. Кoliko god se predsednik Vučić trudio da Vojsku Srbije i Srbiju prikaže u dobrom svetlu, poput slona u staklarskoj radnji pojavi se Vulin i sve to sruši”, naveo je danas Antić.

Antić je odgovorio na saopštenje Ministarstva odbrane povodom pravosnažne odluke Vojnog suda kojom je generalni sekretar tog sindikata Predrag Jevtić izgubio vojnu službu, a u kojem je navedeno da je vojno pravosuđe samostalno i da odluke donosi „samo i jedino” u skladu sa zakonom.

Antić je dodao je da se delimično slaže sa delom saopštenja da pripadnici VS nemaju pravo da istupaju u medijima, i da je upravo zato „skandalozno da Vulin sa zvaničnog sajta jedne od najvažnijih državnih institucija kakvo je Ministarstvo odbrane, svakog dana promoviše sebe, nasilje, laži, nepoštovanje Ustava i elementarnih ljudskih i građanskih prava i sloboda”.

On je demantovao tvrdnje da je vojno pravosuđe nezavisno, i rekao da ono uopšte ne postoji, a „ta sramota naše slavne vojske koju Vulin zove vojnim pravosuđem itekako je zavisno i potčinjeno ministarstvu”.

Antić je ponovio da je sud „kao inkvizicija” sudio Predragu Jevtiću, i da je PR služba Aleksandra Vulina, ponovo iznela neistine o tom slučaju.

Ministarstvo odbrane saopštilo je pre dva dana da „političari koji vode Vojni sindikat Srbije imaju pravo na napade na Ministarstvo odbrane, ali ne i na napade na vojno pravosuđe”.

Predsednik VSS Antić kazao je ranije tog dana da je drugostepenom presudom Vojno-disciplinskog suda, generalni sekretar VSS Jevtić izgubio službu u ojsci.

Antić je novinarima rekao da je tekst u Kuriru zbog kojeg je Jevtić kažnjen, bio „intervju sindikata koji je Jevtić samo potpisao”.

Antić je kazao da je takav gubitak službe „presedan nezabeležen u evropskoj istoriji sindikalizma” prethodnih 40 godina.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS