Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović i Kostić prekinuli štrajk glađu - | K-013 Portal

Obradović i Kostić prekinuli štrajk glađu

pancevo, beograd, novi sad, vesti, bosko obradovic, strajk gladju

Poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić prekinuli su danas štrajk glađu posle konsultacija sa lekarima. Oni su rekli da misle da su ispunili svoj cilj jer su ukazali na nedemokratsko stanje u Srbiji. Obradoviću je ovo bio 11. dan štrajka glađu, a Kostiću deveti.

On je naveo da će posle odmora pristupiti izradi političkog manifesta u kojem će pozvati građana na odbranu Ustava, slobodu medija i demokratskih izbora, kao i očuvanje Kosova.

„Nastavljamo aktivnu bojkot kampanju i potvrđujemo rešenost da ćemo bojkotavti sve izbore. Ono što nas uznemirava je ćutanje najviših pravosudnih isntitucija, ćuti Ustavni sud, a na stolu imaju inicijative za ocenjivanje ustavnosti izbornog procesa. Drugih 50 i više zemalja odložilo je izborne aktivnosti“, naveo je Obradović na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije.

On je pozvao sve kolege iz opozicije da nastave aktivnu bojkot kampanju i za omogućavanje uslova za slobodne i poštene izbore u nekom drugom terminu, na koje kao ujedinjena srpska opozicija zajedno treba da izađe.

Podsećamo, oni su ranije izneli zahteve koji treba da se ispune kako bi prekinuli štrajk glađu.

Zahtevali su poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštitu eparhija SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori, oslobođenje medija, kao i odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.

Obradović je nedavno izjavio i da bi omogućavanje njemu i njegovom stranačkom kolegi Ivanu Kostiću da u šezdesetminutnoj emisiji uživo na RTS-u, u večernjem terminu, obrazlože razloge za štrajk glađu, bio značajan korak u početku dijaloga i prevazilaženja političke krize.

(Fonet, Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS